Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κοινή εμφάνιση Δημητριάδη και Καραμπατζού στην TV100

Μετά από μια διακοπή μιας και μισής ημέρας ξανά μαζί!
Στο μεσοδιάστημα είχαμε πολλά, τοπικά και άλλα. Μεταξύ αυτών και την εμφάνιση των 2 εκ των 3 δημάρχων της Ημαθίας στην TV100 (των Φώτη Δημητριάδη και Τάσου Καραμπατζού, στην εκπομπή “Η ώρα της περιφέρειας” που παρουσιάζει η δημοσιογράφος Πόπη Αστεριάδη).

Μίλησαν για πολλά και οι δυο, για το τι βρήκαν στους Δήμους τους (φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι 3 δήμαρχοι της Ημαθίας δεν είναι νέοι δήμαρχοι, είναι επανεκλεγμένοι από δήμους που καταργήθηκαν), για τον ΧΥΤΥ που θα γίνει αλλά και για το αγροτικό θέμα (όπως αυτό διαμορφώνεται και λόγω της κατάστασης και λόγω του “Καλλικράτη”).

Για τα προβλήματα που αναπόφευκτα δημιουργούνται λόγω του “Καλλικράτη” είπαν ότι γνωρίζουν και αυτοί αλλά και οι συνεργάτες τους τι πρέπει να πράξουν όμως το ζήτημα είναι αν μπορούν να το πράξουν. Υπάρχει, είπαν, πρόβλημα με τις αρμοδιότητες των προέδρων των δημοτικών και των τοπικών κοινοτήτων (αν και στον νόμο αναφέρονται ξεκάθαρα οι αρμοδιότητές τους). Ως παράδειγμα της δυστοκίας των δήμων να λειτουργήσουν σε κάποιες φάσεις ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ανέφερε ότι τις προμήθειες καυσίμων των δήμων.
Για τον ΧΥΤΥ είπαν ότι οι 12 δήμαρχοι των παλιών δήμων το πάλεψαν πολύ. Τώρα το θέμα το διαχειρίζεται πλέον η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας. Δήλωσαν δε ότι υπάρχουν ταυτόσημες απόψεις και ομοφωνία για το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΥ. Αναφέρθηκαν και στη σημερινή κατάσταση, με τους 4 χώρους για τα απορρίμματα που σήμερα υπάρχουν. “Μας ψήφισαν οι εκλογείς γνωρίζοντας τις θέσεις μας για το θέμα” είπε ο Φ. Δημητριάδης, ενώ ο Τ. Καραμπατζός είπε “να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία”.
Στα αγροτικά αναφέρθηκαν στο ότι οι παραγωγοί είναι ακόμη απλήρωτοι ενώ μίλησαν και για την προσπάθεια που θα γίνει οι Δήμοι να στήσουν υπηρεσίες που θα βοηθούν τους αγρότες της περιοχής.
Για το αεροδρόμιο (σσ: το ανέκδοτο της περιοχής τα τελευταία 300 χρόνια) είπαν ότι η άδεια από το Υπουργείο Άμυνας έχει δοθεί εδώ και 2 χρόνια και το πράγμα κολλάει στο Υπουργείο Μεταφορών και στην άδεια που απαιτείται για να γίνει το στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Παλαιοχώρι και εμπορευματικό.
Τέλος, έγινε μια αναφορά στο Νοσοκομείο της Νάουσας από τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος ανέφερε ότι “πρέπει να είμαστε ενωμένοι, είναι κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε αυτονόητα αλλά για τα οποία πλέον πρέπει να αγωνιστούμε. Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει υποβάθμιση του νοσοκομείου της Νάουσας”. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο δήμαρχος της Αλεξάνδρειας ο οποίος είπε χαρκτηριστικά “Τάσο δεν θα σε αφήσουμε μόνο, θα συνενώσουμε τις δυνάμεις μας και δεν θα επιτρέψουμε συρρίκνωση”.

Αυτά εν ολίγοις έγιναν στην χθεσινοβραδινή συνέντευξη των 2 δημάρχων, οι οποίοι εμφανίστηκαν την TV100.