Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Εβδομάδα πρόληψης του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (δωρεάν εξετάσεις για τις γυναίκες άνω των 15 ετών)

Την  εβδομάδα του Ιανουαρίου, από 24 έως 31 Ιανουαρίου 2011 στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω.
Ο καρκίνος του Τραχήλου της μήτρας αν και μπορεί να διαγνωστεί έγκαιρα με το τεστ Παπ, αποτελεί σήμερα το δεύτερο σε συχνότητα καρκίνο στο γυναικείο πληθυσμό. Το τεστ Παπανικολάου είναι μία απλή εξέταση που χρειάζεται λιγότερο από δέκα λεπτά. Το άγχος της καθημερινότητας και η δουλειά συχνά μας αναγκάζουν να αναβάλλουμε για «άλλη μέρα» αυτά που είναι πραγματικά σημαντικά για μας. Είναι ευκαιρία αυτή τη βδομάδα οι γυναίκες σε κάθε περιοχή της Ελλάδας να αφιερώσουν δέκα λεπτά στον εαυτό τους.
Τα νοσοκομεία στην περιοχή της κεντροδυτικής Μακεδονίας στα οποία οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται είναι τα εξής: Παπαγεωργίου, “ο Άγιος Δημήτριος”, Ιπποκράτειο και Θεαγένειο (Θεσσαλονίκη), Βέροιας, Γιαννιτσών, Έδεσσας, Κατερίνης, Νάουσας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης “Μαμάτσειο”, Πτολεμαΐδας “Μποδοσακειο”, Φλώρινας “Ελένη Θ. Δημητρίου”

Για όλα τα νοσοκομεία όλης της χώρας μπορείτε να δείτε ΕΔΩ