Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διόδια στο Κλειδί; Ας το δούμε και αλλιώς!

Ξανά με διόδια θα έχουμε να κάνουμε – και στην περιοχή μας, να μου το θυμηθείτε! Επιστολές Μαγκριώτη σε εφημερίδες και blogs, ανακοινώσεις απο Νομαρχιακές (δείτε και σήμερα ΕΔΩ). Το αποτέλεσμα είναι ένα: θα γίνουν διόδια στο Κλειδί!
Ελάχιστα με ενδιαφέρει προσωπικά αν τα διόδια θα τα πληρώνουν μόνο όσοι πηγαίνουν από Κοζάνη προς Αθήνα και αντίστροφα. Γιατί αν αρχίσουμε να λειτουργούμε στη λογική του “μακριά από τον κώλο μας και ας είναι μια πιθαμή”, τότε ζήτω που καήκαμε!!!!
Αλλά να το δούμε και έτσι; – δεν το θέλω αλλά ας το δούμε: εγώ από εδώ θέλω να πάω για μπανάκι στην Πιερία. Μπαίνω στην “Εγνατία Οδό” λοιπόν από το Κλειδί, διανύω 600 μέτρα και βγαίνω στην ΠΑΘΕ (η οποία 500 μέτρα μετά ονομάζεται “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” ή όπως θέλει, αφού τον δρόμο τον διαχειρίζεται άλλο …αφεντικό). Γιατί να πληρώσω για τα 600 μέτρα της “Εγνατίας” ποσό ίδιο με κάποιον που ήρθε από τον Πολύμυλο μέχρι εκεί;;; ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;
Ή το ανάποδο: γυρίζω από Κατερίνη, μπαίνω για 600 μέτρα στην “Εγνατία” και μετά στρίβω δεξιά για Κλειδί. Θα πληρώσω το ίδιο αντίτιμο με αυτόν που θα κάνει τα 60 χλμ μέχρι τον Πολύμυλο;; ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ;;;;
Κάντε κλικ στην εικόνα που καθήσαμε και κάναμε εδώ στην “Περισκόπηση” για να μεγαλώσει και θα καταλάβετε τι εννοώ…
Η λύση είναι μια – στην Ελλάδα όμως, επειδή ο κάθε υπουργός έπεφτε θύμα του προσωπικού του πολιτικού κόστους και των πιέσεων από διάφορους και έφτιαχνε “εξόδους” στην Εθνική Οδό για να συνδεθεί κάθε χωριό και χωριουδάκι, δεν γίνεται: 
  • να μείνουν 10 -20 είσοδοι/έξοδοι από τη Σαλονίκη έως την Αθήνα και να δημιουργηθούν πλευρικά διόδια σε κάθε είσοδο και έξοδο! Όχι το σημερινό χάλι, που δεν προλαβαίνει να βάλεις τετάρτη ταχύτητα και τσουπ, να ‘σου το επόμενο διόδιο!! Πόσα χιλιόμετρα κάνεις; 20; Θα πληρώσεις για 20. 50; Θα πληρώσεις για 50!
  • να γίνουν επιτέλους οι παράδρομοι, δίπλα από την Εθνική Οδό. Δεν γουστάρω ρε φίλε την Εθνική ή δεν έχω να πληρώσω τα 3 ευρώ για διόδια. Είμαι όμως σε ελεύθερη χώρα και πρέπει να πηγαίνω όπου θέλω.

την αεροφωτογραφία την πήρα από το google earth, χίλια ευχαριστώ σε όποιον την “ανέβασε”.