Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Γαλαζόπετρα ή ορμόνες; Τι είναι πιο επικίνδυνο λέτε;

από τον περσινό μπαξέ…
Ψιλομπερδεμένη είναι η κατάσταση στις ΗΠΑ, μετά από την ψήφιση του νόμου που απαγορεύει την πώληση προϊόντων από λαχανόκηπους σε οποιονδήποτε.
Το πόσο δύσκολο ή εύκολο θα είναι να εφαρμοστεί κάποιος παρόμοιος νόμος στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας) θα το δείξει ο χρόνος. Γιατί μην νομίζουμε πως κάτι παρόμοιο θα αργήσει να εφαρμοστεί και εδώ.
Όλα θέμα χρόνου είναι, γιατί ο απόλυτος έλεγχος των πάντων δεν είναι μακριά. Η τεχνολογία το επιτρέπει πλέον, η βούληση για υποχωρήσεις σε βασικές ελευθερίες υπάρχει, τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια – ναι ο μπαξές σας μπορεί να προκαλέσει τεράστιο οικονομικό χάος αλλά όχι οι κερδοσκόποι που αλωνίζουν στα Χρηματιστήρια, τι απομένει; Η νομοθετική εκείνη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να μας απαγορευτεί η διακίνηση (γιατί όχι και η παραγωγή;;;) προϊόντων από τους μπαξέδες των σπιτιών μας ως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία.
Ίσως γιατί τα “επαγγελματικά” προϊόντα που είναι φουλ στην ορμόνη και στα φυτοφάρμακα είναι πιο υγιεινά από αυτά που καλλιεργούνται με γαλαζόπετρα και κοπριά. Γιατί το αγγουράκι που μεγαλώνει με ρυθμό 6 πόντων τη μέρα είναι σίγουρα πιο υγιεινό…