Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αν βγάλει το σαββατοκύριακο, ίσως. Αν…

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει στην Αίγυπτο τις τελευταίες ώρες, αφού ο κόσμος (ο οποίος ήταν πολύς και βρήκε την ευκαιρία να βγει στο δρόμο λόγω της Παρασκευής, που είναι η ημέρα προσευχής για τους μουσουλμάνους) αψήφισε τις διαταγές του “Ραΐς” και την απαγόρευση της κυκλοφορίας και βγήκε στους δρόμους.
Αν καταφέρει να βγάλει το σαββατοκύριακο ο Μπουμπάρακ θα τη βγάλει καθαρή.Γιατί ο μόνος στον οποίο οι δυτικοί (βλέπε Αμερικάνοι) βασίζονται
είναι ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ, ο πρώην πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής ατομικής ενέργειας. Αυτός είναι η τελευταία “αστική” δυτικού τύπου ελπίδα για την Αίγυπτο.
Μετά στη σειρά είναι οι ισλαμιστές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία αν αναλάβει θα ανάψει φωτιές παντού, γιατί στην Αίγυπτο το παρακλάδι της θεωρείται από τα πιο ανίσχυρα (σε σχέση πάντοτε με άλλες χώρες, οι περισσότεροι είναι φυλακή αφού ο Μπουμπάρακ δεν άφησε τα τελευταία 30 χρόνια να κινηθεί ούτε φύλλο). Φανταστείτε τι έχει να γίνει στις άλλες χώρες, που είναι πανίσχυρη οργάνωση.
Πάντως, όπως είπε χθες ο πολύ καλός δημοσιογράφος Γ. Δελαστίκ, το τέλος των εθνικοαπελευθερωτικών καθεστώτων που γιγαντώθηκαν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 έχει έρθει. Το ίδιο και το τέλος των δυτικόφιλων ηγετών που καταπίεζαν άπαντες.