Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καταγγελία συγκομιστών τεύτλων Πλατέος

Καταγγελία του σωματείου συκομιστών τεύτλων Πλατέος για την πολιτική του Υπουργείο Γεωργίας, της διοίκησης της ΑΤΕ και της διοίκησης του εργοστασίου.

Σωματείο συγκομιστών τεύτλων εργοστασίου Πλατέος
Καταγγέλλουμε την πολιτική του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και της βιομηχανίας ζάχαρης για τον εμπαιγμό των αγροτών όσον αφόρα τη τιμολογιακή πολιτική.
Συγκεκριμένα, μετά από συζητήσεις που είχαμε με φορείς του ΥΠ.Α.Α.Τ και της Ε.Β.Ζ. διατυπώθηκε η πολιτική δέσμευση για διατήρηση της τευτλοκαλιέργειας στη χώρα μας.

Δυστυχώς όμως με την ανακοίνωση του νέου τιμολόγιου διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να διατηρηθεί η τετλοκαλιέργεια, απόφαση καταστροφική για τον αγροτικό (και όχι μόνο) κόσμο.
Το αναγγελθέν τιμολόγιο αντιστοιχεί σε τιμές τεύτλων του 85` . Με δεδομένο το τεράστιο κόστος παραγωγής, ας αναλογιστεί ο κάθε παραγωγός αν αξίζει να σπείρει τεύτλα όταν τη χρονιά που μας πέρασε ελάχιστοι αν όχι κάνεις κέρδισαν καλλιεργώντας.
Τέρμα στον εμπαιγμό. Δεν αντέχουμε για άλλη μια φορά να σπείρουμε τεύτλα βασιζόμενοι στα καθ` εξακολούθηση ψεύδη της βιομηχανίας όπως η απονιτροποιηση και η ολοκληρωμένη διαχείριση.
Δεν είναι οι αγρότες που κλείνουν τα εργοστάσια, είναι η διοίκηση του υπουργείου, της Αγροτικής τράπεζας και της ίδιας της βιομηχανίας. ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ;

ΤΟ ΔΣ
Λιολιόπουλος Νίκος
Παπαδόπουλος Κοσμάς
Μεσαλάς Παναγιώτης
Μελετιάδης Τάσος
Κανδύλας Δημήτρης
Σίμος Κωνσταντίνος
Δάνδαρας Αιμίλιος