Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επιστολή Φ. Γεννηματά σε Φ. Δημητριάδη για το Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης

Επιστολή στο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη απέστειλε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, στα πλαίσια του Ν. 3879/2010, και το ρόλο των νέων περιφερειών και των δήμων της χώρας στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
Κύριε Δήμαρχε,
Καταρχήν θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογή σας και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Το Σεπτέμβριο του 2010 ψηφίστηκε ο νόμος 3879 που εισήγαγε στο χώρο της δια βίου μάθησης ένα νέο μοντέλο οργάνωσης που προσαρμόζει την ελληνική πραγματικότητα στην αντίστοιχη ευρωπαϊκή.

Ο νέος νόμος αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον κατακερματισμό που χαρακτήριζε το χώρο της Δια Βίου Μάθησης μέχρι τώρα, δίνοντας στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων το συντονιστικό ρόλο στην ανάπτυξη σχετικών δράσεων, στην δικτύωση των αρμόδιων φορέων, στη διασφάλιση της ποιότητας και στη διαμόρφωση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Έχοντας πλέον διαμορφώσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα μπορέσει να δώσει στη Δια Βίου Μάθηση την ολιστική (όλες τις μορφές μάθησης, τυπική, μη τυπική και άτυπη) και καθολική της διάσταση (για όλους σε όλη τη διάρκεια της ζωής), προχωράμε στο επόμενο κρίσιμο βήμα. Περνάμε στη διαμόρφωση του Εθνικού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, το οποίο αποσκοπεί στη συστηματοποίηση και στο συγχρονισμό όλων των επιμέρους δράσεων των Υπουργείων που συνθέτουν το τοπίο της Δια Βίου Μάθησης έτσι ώστε να υπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δύο βασικές μας αρχές και εθνικές αναγκαιότητες: Μάθηση στον πολίτη, ανάπτυξη στη χώρα.
Οι νέοι δήμοι και περιφέρειες καλούνται να παίξουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο νέο αυτό πλαίσιο. Ειδικότερα, ο δήμος αναλαμβάνει να σχεδιάσει το πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματός του, το τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης με βάση το Εθνικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης. Το τοπικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης μπορεί να περιλαμβάνει δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, όπως: α) δραστηριότητες σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την κοινωνία, β) δράσεις επιμόρφωσης ενηλίκων (για υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, περιβάλλον, ένταξη μεταναστών, σχολές γονέων), γ) δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
Ενόψει της τελικής παρουσίασης του Εθνικού Προγράμματος το αμέσως προσεχές διάστημα στο Συμβούλιο Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση αλλά και τον καλύτερο προγραμματισμό των επόμενων βημάτων σας, θα θέλαμε την άμεση επικοινωνία με κάποιον συνεργάτη σας που θα ορίσετε ως αρμόδιο γι αυτό το θέμα.
Με εκτίμηση
Φώφη Γεννηματά

2 απαντησεις στο “Επιστολή Φ. Γεννηματά σε Φ. Δημητριάδη για το Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης”

Καλά στην προπαγάνδα τον Δημητριάδη δεν το φτάνει κανένας, τώρα θα έχει και τον Κούγκα που είναι μαέστρος σε αυτά ,επομένως από φούμαρα θα χορτάσουμε! Βέβαια τις μεθόδους αυτές που είναι ξεπερασμένες τις χρησιμοποιούσε και ο Χατζηδημητρίου, ο Γκιόνογλου, και πολύ άλλοι, στην Αλεξάνδρεια ακόμη είναι εθνικό σπόρ.Επομένως από τέτοια στρούγκα, τέτοιο γάλα παίρνεις! Αλήθεια τις επιστολές που έρχονται στο πρώην Δήμο Μελίκης από τους ελεγκτές τις Δημόσιας Διοίκησης θα μας τις αναρτήσει ο Δημητριάδης , η θα το πνίξει το θέμα?

σιγα ρε παιδιά!!! έστειλε γράμμα η Φώφη στο Φώτη!!! και γιατι δεν τον πείρε στο τηλέφωνο δηλαδή να ακούσει και τη φωνούλα του!! Ας σοβαρευτούνε λίγο εκεί στο Δήμο Αλεξάνδρειας. Ένα κανονικό έγγραφο του Υποργείου Παιδείας ήτανε και τίποτα παραπάνω.Οχι ότι θα πείραζε να υπήρχε προσωπική σχέση με τον Δήμαρχο αλλά να πουλάμε και λεζάντα για ένα έγγραφο του Υπουργείου είναι σκέτη κοροϊδία.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.