Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση "…υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας"

Δόθηκε τελικά ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου από τους 156 βουλευτές που απέμειναν στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Καταψήφισαν τον προϋπολογισμό 142 βουλευτές, όλων των υπολοίπων κομμάτων.
 Έγινε ίσως η μεγαλύτερη ομφαλοκόπηση όλων των εποχών μεταξύ των βουλευτών του Κινήματος. Και τα συμπεράσματα των ομφαλοσκοπήσεων είναι γνωστά, πάντοτε τα ίδια. Όσο για την ελευθερία του λόγου των βουλευτών, αυτή θα κριθεί στις επόμενες εκλογές οι οποίες ΔΕΝ είναι μακριά, καθόλου μακριά μάλιστα.
Πάντως η δυσάρεστη έκπληξη ήταν η εισαγωγή που έκανε ο Αντ. Σαμαράς χθες βράδυ: “Αγαπητοί συνάδελφοι, σήμερα συζητάμε τον πρώτο προϋπολογισμό της χώρας υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας“, είπε μπαίνοντας πραγματικά στο ψητό της υπόθεσης.
Και δεν ήταν δυσάρεστη η διαπίστωση ως άκουσμα (και το κόμμα του ήταν συμμέτοχος στη διαμόρφωση της κατάστασης που μας οδήγησε εδώ, οπότε έχουμε έμμεσα μια παραδοχή), γιατί συνηθίσαμε να την ακούμε εδώ και μήνες από άλλους.
Ανησυχητική ήταν η έκφραση αυτή, γιατί και επίσημα πλέον – μέσα στη βουλή και από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης – ακούγεται όχι ως κορώνα και μέσον εντυπωσιασμού αλλά ως σοβαρή αποτίμηση το πραγματικό γεγονός: τα ξεπουλήσαμε όλα και η χώρα εμφανίζει έλλειμμα εκτός από την οικονομία και στην εθνική της κυριαρχία.