Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χάος στη Ρώμη, παραμένει πρωθυπουργός ο Σίλβιο

Χάος στη Ρώμη αλλά και σε άλλες ιταλικές πόλεις σήμερα, την ώρα που ο Σίλβιο λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης.
Εικόνες που θυμίζουν Ελλάδα και Αθήνα του Δεκεμβρίου του 2008 οι σημερινές στην Ιταλία. Όλα ξεκίνησαν ομαλά (όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση τη “La Repubblica”) με ογκώδεις διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν περίπου 100.000 άνθρωποι, αλλά κατέληξαν με επεισόδια, πετροπόλεμους, μολότοφ, περισσότερες από 40 συλλήψεις και 90 τραυματίες (ο μέχρι τη στιγμή αυτή απολογισμός).
Άντε να δούμε που θα καταλήξουν όλα αυτά, γιατί οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους συνήθως καταλήγουν σε ταραχές. Άσε που αυξάνονται και οι χώρες στις οποίες εμφανίζονται τα φαινόμενα (τα είχαμε εδώ, μετά στη Γαλλία, μετά στην Αγγλία, τώρα στην Ιταλία και δυστυχώς – όσο οι κυβερνώντες ανά την Ευρώπη δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται στην κοινωνία που δε γουστάρει να πληρώσει τα σπασμένα των τραπεζιτών – προβλέπεται και συνέχεια).
Για την ιστορία: στη Γερουσία 314 καταψήφισαν την πρόταση μομφής, 311 την ψήφισαν ενώ 2 γερουσιαστές έκαναν την παλαβή. Αντίστοιχα, στη Βουλή 162 ψήφισαν υπέρ του Σίλβιο, 135 κατά ενώ και εκεί υπήρξαν 11 που δεν …ήξεραν τι να ψηφίσουν.