Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Φωτοβολταϊκά: νέα – χθεσινή (20/12/2010) – εγκύκλιος Μπιρμπίλη

ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΩΣ 11/10/2010


Με εγκύκλιο του το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (η Μπιρμπίλη δηλαδή) προσπαθεί να δώσει διευκρινίσεις για το σύνολο των όσων αναγράφονται στον νόμο 3851/2010 – για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.
Οι διευκρινίσεις αφορούν τον τρόπο διαχείρισης και εξυπηρέτησης των αιτημάτων, την έκδοση απαραίτητων δικαιολογητικών, τα στάδια αδειοδοτικής διαδικασίας, την σύναψη συνδέσεων κ.ά, για την εγκατάσταση σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ σε Γεωργική Γη Υψηλής Παραγωγικότητας (ΓΓΥΠ), συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας των επαγγελματιών αγροτών.
Όλη την εγκύκλιο μπορείτε να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ ΕΔΩ
Επίσης το υπουργείο μας δίνει  και ένα σχεδιάγραμμα λέγοντάς μας: Για τη διευκόλυνση της ανάγνωσης και την παρακολούθηση της χρονικής αλληλουχίας των επιμέρους σταδίων που ακολουθούνται, η εγκύκλιος συνοδεύεται από σχετικό σχεδιάγραμμα.” . Το σχεδιάγραμμα ανάγνωσης της εγκυκλίου – μην τυχόν δεν έχετε gps και χαθείτε – το βρίσκετε ΕΔΩ.