Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε δεύτερο πλάνο…

Με την ευκαιρία να αναφερθώ και σε κάτι που συζητιέται εδώ και πολλές μέρες, να μην πω από την 15η Νοεμβρίου και μετά και γίνω υπερβολικός (γιατί ήθελε και λίγες ημέρες για να ξεπεράσουν κάποιοι το σοκ της ήττας).
Αναφέρομαι στα σενάρια που διακινούνται και σχετίζονται με το πολιτικό μέλλον ίδιου του Μπάμπη Γκιόνογλου. Δήμαρχος επί 8ετία, ηγέτης μιας παράταξης η οποία εμφανίστηκε το 2002 στην πολιτική σκηνή του τότε δήμου Αλεξάνδρειας με το σύνθημα της αλλαγής και του νέου στην τοπική σκηνή, ο Γκιόνογλου σήμερα βάλλεται πανταχόθεν για διάφορα: για την όλη του στάση ειδικά την τελευταία 4ετία, για το αν έκανε καλά ή όχι που δεν πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, για το ότι άφησε λάσκα τους συνεργάτες του, για το αν φάνηκε ή όχι ο ίδιος άξιος των προσδοκιών του αλεξανδρινού λαού.
Και στο τέλος αυτών ακούγονται και τα ονόματα των πιθανών του διαδόχων.
Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα παιδιά, χαλαρώστε! Δεν είναι τόσο εύκολη η αντικατάσταση του Γκιόνογλου, όχι επειδή είναι αναντικατάστατος αλλά επειδή είναι ακόμη νωρίς. Είμαι της άποψης πως αν δεν “ψηθεί” ο πολιτικός στην αντιπολίτευση είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοίκησης, ειδικά δε αν έχει συνηθίσει να είναι στην εξουσία από την αρχή της καριέρας του. Και ελάχιστοι από τη σημερινή παράταξη Γκιόνογλου έκατσαν πρώτα (ή σε δεύτερο χρόνο) στα αντιπολιτευτικά έδρανα.
Επίσης, είναι νωρίς ακόμη να γίνεται αναφορά σε εκλογές. Ο Φ. Δημητριάδης μόλις χθες Κυριακή ορκίστηκε! Χαλαρά λοιπόν!
Και τέλος, να μην θεωρείται δεδομένο ότι η δημοτική ομάδα Γκιόνογλου θα παραμείνει ίδια και για τις επόμενες εκλογές. Μέχρι τις επόμενες εκλογές είναι ηθικά υποχρεωμένοι οι σύμβουλοι που συμμετέχουν σε αυτή να παραμείνουν εκεί. Όμως μετά; Ή έστω, τι θα κάνουν πριν (λίγο ή πολύ πριν) από τις εκλογές του 2014; Γιατί η ομάδα δεν έχει ομοιογένεια, κυρίως πολιτική. Και φυσικά αρχίζει ήδη να παίζει και το τοπικιστικό σενάριο, το οποίο θα επηρεάσει άπαντες, όποια και να είναι η πορεία των δημοτικών ομάδων μέσα στα επόμενα 3,5 χρόνια. 
Ως προς την συνέπεια, το βλέπω εξαιρετικά απλά το θέμα: Δεν σε ψήφισε ο άλλος για να κάνεις βόλτες μεταξύ των δημοτικών ομάδων. Αν δε γουστάρεις το κλίμα εντός της ομάδας με την οποία έχεις εκλεγεί και φοράς παντελόνια, τότε παραιτείσαι! Ο ψηφοφόρος σε ψήφισε ΚΑΙ για τη συμμετοχή σου σε κάποιο ψηφοδέλτιο, όχι μόνο για την ωραία φάτσα σου.

Εκ κατακλείδι, το δεύτερο πλάνο (όπως είναι εμφανές και στη φωτό που βρήκα στο site του δήμου Πλατέος από τη χθεσινή ορκωμοσία) στο οποίο μπήκε η παράταξη Γκιόνογλου για τα επόμενα 3,5 χρόνια πρέπει να αποτελέσει σχολείο για όσους έχουν σχέδια διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου το 2014.  Μέχρι τότε θα δίνουν εξετάσεις, στην κοινωνία και ιδίως στους ψηφοφόρους τους. Και ας σταματήσουν τα παρασκηνιακά, γιατί από πολιτικό παρασκήνιο χόρτασε ο κόσμος τόσα χρόνια. 

Φυσικά οι όποιοι διεκδικητές δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιοι  εξ’ αυτών που από 1/1/2011 θα κάθονται στα έδρανα της ανακαινισμένης αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου!