Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σενάρια στον πραγματικό και στον πολιτικό χάρτη


Ακούγονται και γράφονται πολλά για εκλογές στα τέλη της ερχόμενης άνοιξης, αφού οι αριθμοί δεν βγαίνουν και ο κόσμος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται και με βίαιο τρόπο. Γιατί στίψε-στίψε, δεν έμεινε άλλο τίποτε. Και χειρότερη αντίδραση από την αντίδραση των απελπισμένων δεν υπάρχει, αυτό είναι δεδομένο!
Οπότε ένα σενάριο για “συλλογική ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα μέτρα” είναι το καλύτερο σενάριο, αυτό που βολεύει άπαντες, πλην του λαού που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο για μια ακόμη φορά. 
Ήδη όμως πάμε και για νέο κύκλο “αποκρατικοποιήσεων”, με την εκποίηση των καλύτερων και πιο αποδοτικών ακινήτων και επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα (με το ..μπόν φιλέ να είναι ήδη στο τραπέζι, το αεροδρόμιο στο Ελληνικό). Και όλα αυτά πρέπει να κλέισουν μέχρι τα τέλη του 2010, στις επόμενες 13 μέρες δηλαδή! (το θυμάστε το βίντεο;;;)
από την εφημερίδα “Τα Νέα”

Πάντως αν δείτε την Βάσω Παπανδρέου στη θέση του Παπακωνσταντίνου, μην παραξενευτείτε. Μια ζωή – ως αντίμετρο στη λαϊκή αντίδραση – την πλήρωναν οι υπουργοί Οικονομικών.