Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στα σπίτια μέσα στο 2011, προανήγγειλε η Τ. Μπιρμπίλη

Μέσα στο 2011, θα ανακοινωθεί πρόγραμμα εξοικονόμησης του νερού στα σπίτια, προανήγγειλε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία, μαζί με τον ειδικό Γραμματέα Υδάτων κ. Ανδρέα Ανδρεαδάκη, παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις πολιτικές δράσεις στον τομέα των Υδάτων.

Όπως ανέφερε…

….ο κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, στις σκέψεις που έχουν κατατεθεί, είναι η εξοικονόμηση νερού στα σπίτια με την αξιοποίηση του βρόχινου νερού (γκρι), ή και των νερών των πλυντηρίων. Στόχος, πρόσθεσε ο ειδικός Γραμματέας Υδάτων, είναι να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια ή κίνητρο για να έχουμε εξοικονόμηση νερού. Θα ληφθεί υπόψη, όπως είπαν, η εμπειρία της Αυστραλίας και της Κύπρου.

Η πολιτική του Υπουργείου στοχεύει, όπως ανέφερε η κα Μπιρμπίλη, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και στην προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος. Εκτιμά, πρόσθεσε, ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, παράλληλα με δράσεις που θα εξασφαλίζουν την επίτευξη ή διατήρηση της καλής χημικής και οικολογικής κατάστασης, του υδάτινου περιβάλλοντος.
πηγή: nooz.gr