Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΡΟΣΟΧΗ στα ηλεκτρολογικά που αγοράζετε αυτές τις μέρες

Την εποχή αυτή όλοι μας (οι περισσότεροι τουλάχιστον) κάνουν μια …ανανέωση στα ηλεκτρολογικά των Χριστουγέννων. Φωτάκια, λαμπιόνια, έλκηθρα, Αη-Βασίληδες, τάρανδοι, φάντες που αναβοσβήνουν ή έχουν σταθερό φωτισμό, μονόχρωμα, δίχρωμα, εφτάχρωμα, ό,τι να ‘ναι τέλος πάντων.
Λόγω της κρίσης προσπαθούμε να τη βγάλουμε και φτηνά! Είναι όμως πραγματικά φτηνά αυτά που αγοράζουμε; Και κυρίως, είναι ασφαλή;
Κυκλοφορούν στην αγορά δεκάδες προϊόντα τα οποία είναι πραγματικά επικίνδυνα για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας αλλά και για το ίδιο μας το σπίτι, αφού ως γνωστόν η φτήνια τρώει τον παρά.
Ας αγοράζουμε λοιπόν – αφού μπορούμε και το θέλουμε – από μαγαζιά ηλεκτρολογικού υλικού και όχι από πλανόδιους προϊόντα που είναι πιστοποιημένα και καλής κατασκευής. Όχι σαν τον Αη-Βασίλη (τα καλώδια της φωτογραφίας από αυτό το πράγμα είναι) που μου έφερε ένας φίλος για να του τον φτιάξω, μόλις 1 ώρα αφότου τον αγόρασε, γιατί “ξεκόλλησαν” κάποιες συνδέσεις. Φυσικά και δεν του τον έφτιαξα. Δείτε τα καλώδια: της πλάκας. Άσε που βάσει οδηγίας της ΕΕ αυτός ο τύπος εξωτερικού καλωδίου – για οποιαδήποτε τάση – είναι απαγορευμένος εδώ και χρόνια.
Και να τύχει και δείτε παρόμοια προϊόντα, μακριά! Και αν τύχει και σας τα προτείνουν ακόμη και σε μαγαζί, να τους πείτε να τα βάλουν στο δικό τους σπίτι!! Γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να δείτε το σπιτάκι σας φλαμπέ, μέρες που είναι…