Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Περι της ορκομωσίας που θα γίνει την Κυριακή

Επειδή άκουσα πολλές βλακείες – ακόμη και από εκλεγμένους συμβούλους – για το θέμα της ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής (που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι), πρέπει να γίνει σαφές ότι οι αιρετοί θα πρέπει να ορκιστούν πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλωστε το διευκρινίζει ξεκάθαρα και εγκύκλιος του Ραγκούση (αρ. πρωτ. 71351, δείτε την ΕΔΩ).

Εγώ την έψαξα γιατί μου έκανε εντύπωση (όταν στάλθηκε η ανακοίνωση που αφορούσε την ορκομωσία) το ότι γράφονταν πως σε αυτή θα είναι παρόν και ο Μητροπολίτης. Οπότε μπήκα στον κόπο να το ψάξω, γιατί άλλο Κράτος και κρατικές λειτουργίες και άλλο η αναγνωρισμένη από αυτό Εκκλησία.
Στην ίδια εγκύκλιο – που προτείνω να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους όλοι οι εκλεγμένοι σύμβουλοι (τουλάχιστον αυτοί) για να γλυτώσουμε από αστείες καταστάσεις – θα βρείτε επίσης πληροφορίες για τον τρόπο εκλογής του προεδρίου του δημ. συμβουλίου (η εκλογή του προεδρίου του αλλάζει: ΔΕΝ θα γίνεται πλέον με φανερή αλλά με ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, ενώ δεν είναι υποχρεωτικό να είναι και δημόσια), των νέων επιτροπών που συγκροτούνται λόγω “Καλλικράτη” (οικονομική, ποιότητας ζωής κλπ) καθώς και για κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε στην αμέσως επόμενη ανάρτηση, στην εκλογή στις δημοτικές κοινότητες.
Διαβάστε λοιπόν τι αναφέρεται στην εγκύκλιο για την ορκομωσία: