Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Νέα κριτήρια (ακόμη και τα πιο απίθανα)


Να αναμένουμε νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων. Και δεν μιλάμε για μικρές αυξήσεις αλλά για αυξήσεις που ίσως θα εξισώσουν το ύψος των ασφαλίστρων με αυτό που ισχύει στη Δυτική Ευρώπη.
Στον υπολογισμό του ασφαλίστρου θα παίζουν ρόλο τα πάντα, από την ηλικία του οδηγού μέχρι ακόμη και το χρώμα του αυτοκινήτου!
Μεταξύ των κριτηρίων: η ηλικία του οδηγού, τα έτη κατοχής του διπλώματος οδήγησης, ο κυβισμός του οχήματος, η παλαιότητά του, το πόσο συχνά ο οδηγός εμπλέκεται σε ατυχήματα (μέχρι εδώ καλά, φυσιολογικά όλα) καθώς επίσης και το είδος του αυτοκινήτου (αν είναι σπορ ας πούμε θα πληρώνετε ακόμη περισσότερα από ότι τώρα, αυτό ισχύει και σήμερα αλλά με όχι και τόση μεγάλη απόκλιση) αλλά και το χρώμα (εδώ μιλάμε για τον πλήρη παραλογισμό, λένε πως ψυχολογικά τεστ καταγράφουν επιθετική οδήγηση από οδηγούς που έχουν επιλέξει να αγοράσουν αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος).
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως σε επόμενη φάση να υιοθετηθεί και το κριτήριο των στάσεων, δηλαδή το πόσο συχνά κάνει δεξιά στο δρόμο ο/ή οδηγός για να κάνει τα τσισάκια του…