Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Με πόσες – και ποιες – ψήφους θα εγκριθεί σήμερα το πολυνομοσχέδιο;

Γκρινιάζουν και “δυσαρεστούνται” αλλά θα το …ψηφίσουν τελικά όλοι τους!!
Ονομαστική ψηφοφορία ζητάει η αριστερή αντιπολίτευση.
Μας δουλεύουν και καθόμαστε και τους παρακολουθούμε. Άσε που στις επόμενες εκλογές θα τους ψηφίσουμε κιόλας!
Υπάρχει λέει γκρίνια μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης για τα μέτρα που έλαβε (αλλά και για αυτά που θα φέρει προς ψήφιση σήμερα) η Κυβέρνηση. Γκρίνια υπάρχει και …δυσαρέσκεια. Χα!
Από την άλλη, η αντιπολίτευση μας ισχυρίζεται πως μπορεί να βγάλει τη χώρα από το χάος, πως τα μέτρα είναι αντεργατικά, πως καταργούνται δικαιώματα δεκαετιών κλπ κλπ κλπ.
Αλλά το πολυνομοσχέδιο (καθώς και άλλα μελλοντικά) θα το ψηφίσει, σχεδόν στο σύνολό της. Πάλι θα αρχίσουν τα κολπάκια του τύπου “ψηφίζουμε αρχικά, καταψηφίζουμε συγκεκριμένα άρθρα των νομοσχεδίων”, “ναι μεν, αλλά…”, “μα πρόκειται για εξυγίανση σε ΔΕΚΟ αλλά η κακή κυβέρνηση δεν πράττει ορθά” και άλλα τέτοια ωραία. Χοντρό δούλεμα δηλαδή!
Να τους χαιρόμαστε, ΟΛΟΥΣ στο σύνολό τους (συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ. που προφανώς δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε μια γραμμή από το κείμενο του σημερινού νομοσχεδίου, το οποίο όμως – μια που το θυμήθηκα τώρα – προχθές στη συζήτηση στη Βουλή δεν δέχθηκε να γίνεται αναφορά στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στις εκδοτικές-δημοσιογραφικές επιχειρήσεις που διατηρεί. Ούτε ιερή αγελάδα στην Ινδία να ήτανε δεν θα απαιτούσε τέτοια αντιμετώπιση)