Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Καλλικράτης" και στα σχολεία; Γιατί όχι;

Διαβάζω σε κάποιες εφημερίδες και blogs για “Καλλικράτη” και στα σχολεία της χώρας. Γιατί λέει τα έξοδα είναι πολλά, γιατί οι καθηγητές δεν μπορούν να καλύψουν όλο το πρόγραμμα, γιατί σε ορισμένες περιοχές τα σχολεία είναι άδεια κοκ.
Αν είναι να γίνει “Καλλικράτης” στα σχολεία ας γίνει. Αλλά με μέτρο και σύνεση, με ορθολογικό τρόπο και όχι να πάρει η μπάλα τα πάντα στο όνομα της “κρίσης” που μας έβαλαν κάποιοι με τις ενέργειές τους. Όμως ο “Καλλικράτης”…
…πρώτα ας ξεκινήσει από την χρησιμοποίηση των σχολείων που είναι άδεια. Όπως τα σχολεία σε Αλεξάνδρεια και Κορυφή για παράδειγμα, τα οποία είναι στην πραγματικότητα άδεια και χρησιμοποιούνται ελάχιστες αίθουσές τους.
Ας σταματήσει επίσης κάθε δραστηριότητα ανέγερσης νέων σχολείων γιατί να επιβαρυνθεί ο δημοτικός κορβανάς με έξοδα που είναι στην πραγματικότητα περιττά, αφού κτήρια υπάρχουν ανά τον δήμο. Και θα κοστίσει πολύ λιγότερο στον δημότη αν μεταφερθούν οι μαθητές στο κοντινότερο (ει δυνατόν) σχολείο με λεωφορεία (που θα είναι ασφαλή και ακριβή στην ώρα τους) παρά αν χτίζουμε νέα σχολεία. Και τα λεφτά που θα περισσέψουν – αν μπορέσουν – ας τα ρίξουν σε υποδομή που θα έχει να κάνει με τη διδακτική δραστηριότητα.