Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Θα κάνουμε ακρότητες και καλύτερα να πάμε φυλακή, γιατί θα έχουμε τζάμπα φαγητό

 
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΤΟΥ ΛΑΝΑΡΑ

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΜΠΟΥ (Ελευθεροτυπία)
 
«Θα τα κάνουμε λίμπα, αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημά μας», δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Γ’ εργοστάσιο της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ) στη Νάουσα, Ηλίας Χαρίσης, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα όλων των συναδέλφων του να μην περιμένουν με σταυρωμένα χέρια να κάνουν για τρίτη συνεχόμενη φορά Χριστούγεννα απλήρωτοι.
Από χθες βρίσκονται στην Αθήνα εκπρόσωποι των σωματείων σε όλα τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ, με σκοπό να κάνουν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, και αν δεν προκύψει κάτι το χειροπιαστό, είναι έτοιμοι για δυναμικές και θεαματικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες.
Εξακόσιοι εργαζόμενοι πανελλαδικά -περίπου 200 στη Νάουσα- βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης και είναι πυρ και μανία εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Για τον πρωθυπουργό λένε ότι δεσμεύτηκε απέναντί τους ότι θα υπάρξει λύση, για την επαναλειτουργία των εργοστασίων, όμως δεν έγινε τίποτε. Τον Μ. Χρυσοχοΐδη τον κατηγορούν ότι «κρύβεται» και δεν απαντάει στις εκκλήσεις τους για συνάντηση.
«Τα παιδιά μας πεινάνε. Εδώ που φτάσαμε δεν έχουμε τίποτε άλλο να χάσουμε. Θα κάνουμε ακρότητες και καλύτερα να πάμε φυλακή, γιατί θα έχουμε τζάμπα φαγητό», προειδοποιεί ο Η. Χαρίσης.
Τέτοια ανάπτυξη;
Επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση να αναγνωρίζει ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και ταυτόχρονα να μη λειτουργούν τα εργοστάσια της ΕΝΚΛΩ, την ώρα που έχει παραγγελίες προϊόντων από τις ΗΠΑ και της λείπουν οι πρώτες ύλες, οι οποίες κοστίζουν 200.000 ευρώ.
Οι συνδικαλιστές καταφέρονται και εναντίον των βουλευτών του Νομού Ημαθίας (Α. Σιδηρόπουλος, Α. Γικόνογλου, Α. Τόλκας του ΠΑΣΟΚ και Μ. Χαλκίδης της Ν.Δ.), τους οποίους κατηγορούν ότι είναι «εξαφανισμένοι».
Συμπαράσταση στα αιτήματα των εργαζομένων εξέφρασαν ο νομάρχης Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδης και ο δήμαρχος Νάουσας Α. Καραμπατζός.