Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

 ΟΛΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ – ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ;

Σας είχα γράψει – και επιβεβαιώνομαι για μια ακόμη φορά (έπεσα μια μέρα έξω, οι πληροφορίες μου έλεγαν για την 13η Δεκεμβρίου, τελικά την 14η έγινε η ανακοίνωση) – ότι το θέμα με την εκλογή του προέδρου και του αντιπροέδρου των δημοτικών κοινοτήτων θα λήξει σύντομα με μια εγκύκλιο. Δείτε τι έγραφα τότε ΕΔΩ.
Στην εγκύκλιο με αριθμό πρωτοκόλλου 71351 (4ΙΦΝΚ) του Ραγκούση, το πράγμα ξεκαθαρίζει και πολλοί θα αρχίσουν να τρέχουν….
Γράφει λοιπόν στην εγκύκλιο τα …γνωστά (εκλογή φανερή στις 2 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωι γράφει) και αναφέρει ξεκάθαρα ότι “Για τη διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας δεν υπάρχει ρητή διάταξη στο Ν. 3852/2010. Επομένως εφόσον υπάρχει απαρτία των μελών του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας, εκλέγουν τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου. Τη θέση καταλαμβάνει όποιος από τους υποψηφίους λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου και σε περίπτωση ισοψηφίας διενεργείται κλήρωση από τον προεδρεύοντα Σύμβουλο.
Η ψηφοφορία που διενεργείται από το σύνολο των μελών του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας για την εκλογή των υποψηφίων που αναδεικνύονται από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία, αντίστοιχα, είναι φανερή.”
Έχει και άλλα, όποιος θέλει να τα δει ας ακολουθήσει το σύνδεσμο που αναφέρω στην προηγούμενη ανάρτηση. Και κάτι για το τέλος, προς κάποιους που θα το καταλάβουν: στείλτε τα …χαιρετίσματά σας (θυμάστε που σας τα έλεγα εδώ και 15 μέρες τουλάχιστον;) σε όσους σας διαβεβαίωναν πως 100% το θέμα θα είναι αλλιώς!