Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Διόδια και ψηφοφορία

Την άποψη του blog για τις διαδικτυακές ψηφοφορίες την γνωρίζετε. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν τις στηρίζουμε, ειδικά όταν ο σκοπός είναι καλός. Για αυτό άλλωστε είχαμε βάλει και το banner στα αριστερά, τις ημέρες που διεξάγονταν η συγκεκριμένη ψηφοφορία. Διαβάστε λοιπόν τι έγινε με την ψηφοφορία σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι δημοψηφίσματος για τα διόδια.
Oλοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η διαδικτυακή ψηφοφορία  που οργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας. Η δημοσκόπηση ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 θέτοντας το ερώτημα: “Συμφωνείτε με την πρόταση για διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος σχετικά με το θέμα των διοδίων;”. Συνολικά κατέθεσαν την ψήφο τους 5.737 πολίτες εκ των οποίων, η συντριπτική πλειοψηφία,  το 94,54% (5.424 ψήφοι) συμφωνεί με την πρόταση για τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος, ενώ μόλις το 5,18 % (297 ψήφοι) διαφωνεί. Μόλις 16 ψήφους συγκέντρωσε η απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ, δηλαδή ποσοστό 0,28%».
Στόχος της ομάδας ήταν, μέσα από την διαδικτυακή ψηφοφορία  να καταγράψει την τάση που επικρατεί σήμερα σχετικά με το θέμα των διοδίων, έχοντας στο τέλος της ψηφοφορίας  μια σαφή εικόνα, η οποία θα μπορεί να αποτυπώνει τη στάση και τη διάθεση των πολιτών.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ