Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αρκεί η αποκλειστικότητα, όλα τα άλλα δεν μετράνε!

Βγήκε χθες ο αρχηγός της Αστυνομίας και έκανε δηλώσεις για το θέμα της τρομοκρατίας. Μίλησε και είπε ονόματα, διευθύνσεις, περιεχόμενο των διαμερισμάτων και αποθηκών κλπ κλπ. Ξεκάθαρα.
Τα λεβεντόπαιδα και οι κορίτσαροι των δελτίων ειδήσεων τι διάολο τις ήθελαν τις σάλτσες; Από το Σάββατο μας έπρηξαν με θεωρίες, με συνομοσιολογίες, με πιθανά σενάρια, με …,με…!!!
Δε λέμε να μένουν στα δελτία τύπου αλλά το κακό έχει παραγίνει, ειδικά με όσους έχουν πληροφόρηση από “ανώτατους αξιωματικούς” που στο τέλος καταλήγει να είναι ή παραπληροφόρηση ή σενάριο για όσκαρ.
Στις σοβαρές χώρες, για τα σοβαρότατα θέματα όπως η τρομοκρατία, οι αστυνομικοί συντάκτες κατ’ αρχήν κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο και δεν βγάζουν τα πάντα φόρα παρτίδα (πχ δεν ανακοινώνουν έρευνες πριν αυτές γίνουν). Καμιά φορά κάνουν και το “παιχνίδι” της Αστυνομίας, μπας και πέσουν σε κάποια παγίδα οι τρομοκράτες.
Εδώ ο κάθε ένας αστ. συντάκτης-Ηρακλής Πουαρώ ή θα χαλάει τη σούπα ίσα για να έχει την “αποκλειστικότητα” ή θα κάνει επακριβώς αυτά που δεν πρέπει να κάνει ένας πραγματικός δημοσιογράφος.