Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Έως τα τέλη του 2010 τα Ρυθμιστικά Σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Μας ενδιαφέρει άμεσα, γιατί το Πλατύ είναι ήδη ενταγμένο,

μαζί εντάσσεται και ολόκληρος ο Δήμος
Τα Ρυθμιστικά Σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων αστικές αναπλάσεις, θα έχουν κατατεθεί για διαβούλευση έως τα τέλη του έτους, δίνοντας τέλος στις καθυστερήσεις για την ανάπτυξη των πόλεων. Το χρονοδιάγραμμα αυτό ανακοινώθηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη, οι οποίοι παρουσίασαν τα ρυθμιστικά σχέδια στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Βουλευτές της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης επισήμαναν κατά την παρουσίαση ότι η καθυστέρηση στα ρυθμιστικά σχέδια καθυστερεί την ανάπτυξη των πόλεων. Δήλωσαν μάλιστα ότι ο Καλλικράτης φτάνει σε σημείο να αναιρέσει και Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων (ΣΧΟΑΠ), τα οποία έχουν εκπονηθεί από δήμους οι οποίοι συνενώνονται με άλλους δήμους.

Το επικαιροποιημένο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται σε διευρυμένη μητροπολιτική περιοχή. «Στο πλαίσιο αυτό τίθενται οι γενικοί και ειδικοί στόχοι και επιδιώκεται η εγκαθίδρυση ενός νέου βιώσιμου χωρικού προτύπου ανάπτυξης, που προσπαθεί να εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή της, αξιοποιώντας τη γεωγραφική θέση της με τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα, την ιστορικότητα και τον πολιτισμό της, καθώς και την πληθυσμιακή και οικονομική δυναμική της, να αναδειχθεί σε δυναμικό πόλο στο χώρο της νότιας Ευρώπης, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων».

δείτε περισσότερα ΕΔΩ