Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ξανά σε κατάληψη διοδίων το επόμενο Σάββατο

Και σε νέα κατάληψη διοδίων – αυτή τη φορά των διοδίων στη Λεπτοκαρυά – προχωρά η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.
Τα μέλη της – και από αυτά που βλέπω από τη συμμετοχή σε παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όχι μόνο τα μέλη της – θα προχωρήσουν στην ενέργειά τους αυτή το επόμενο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί. Η διαμαρτυρία τους / κατάληψη θα ολοκληρωθεί στις 3 το μεσημέρι.
Διαβάστε παρακάτω και το μήνυμά της Ε.Ο.Δ. Νομού Πιερίας για την κατάληψη, το οποίο είναι ενδεικτικό και της κατάστασης που επικρατεί. Και πλέον μας αναφέρουν και ποσά που μας κοστίζει η διέλευση, γιατί δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να υπολογίζουμε και να μας συγκινούν μόνο πράγματα που έχουν χρηματική αξία και να μη βλέπουμε τη λογική, το ορθό και τα κάθε είδους δικαιώματά μας.
 
Διαβάζεις τα παιδιά, τα πηγαίνεις στο κολυμβητήριο, στο χορευτικό, στο φροντιστήριο, στη μουσική. Τρέχεις καθημερινά σαν τρελός/τρελή για να μεγαλώσεις, να τα σπουδάσεις, να τα αποκαταστήσεις . Κάνεις το αίμα σου νερό και στερείσαι πολλά για να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια.
Για τα διόδια τα μίλησες ποτέ; Τα είπες ότι μέχρι τα 50 τους θα πληρώνουν 6 Ευρώ για να πάνε για ένα μπάνιο στην παραλία;  Τα είπες ότι, με το καλό, αύριο,  όταν θα βρουν δουλειά και θα πηγαινοέρχονται  στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να δίνουν ενάμιση μισθό από το ετήσιο εισόδημά τους (1.344 €) μόνο για τα διόδια των Μαλγάρων; 
Φίλη/Φίλε,
  • Να τους το πεις, πριν είναι αργά.
  • Να τους το πεις, πριν το καταλάβουν μόνα τους.
  • Να τους το πεις, γιατί τα βολέματα τελείωσαν και τα παιδιά μας, αύριο,  μπορεί κι αυτά να βρεθούν άνεργα στο δρόμο.
  • Να τους το πεις, γιατί τότε δεν θα σε πιστέψουν, ότι δεν ήξερες, πάντα είχες δουλειές και ποτέ το χρόνο για να αντιδράσεις.
Να τους πεις, πως το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010, στις 11:00 το πρωί θα είμαστε, μαζί με τα παιδιά μας, στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς και θα συνεχίσουμε να διαμαρτυρόμαστε σπρώχνοντας  τις μπάρες.
Στείλε το στους φίλους σου και βρες το χρόνο να είσαι εκεί!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας