Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη Γικόνογλου στην ΕΒΖ

Επίσκεψη στο εργοστάσιο Ζάχαρης στο Πλατύ (ΕΒΖ) πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου, με σκοπό την συνάντηση του με εκπροσώπους των εργαζομένων. Κατά τη συνάντηση στα γραφεία του Σωματείου ο κ. Γικόνογλου ενημερώθηκε κατ’ αρχάς από τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις στο μέτωπο των προσπαθειών που καταβάλλονται για να διατηρηθεί σε λειτουργία το εργοστάσιο και οι θέσεις εργασίας.
Από την πλευρά του ο βουλευτής εξέφρασε στους εργαζόμενους την διαβεβαίωση ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των θεμάτων με τα οποία ασχολείται.

Από τις επαφές που είχε ο ίδιος με κυβερνητικά στελέχη, διαβλέπει ότι το εργοστάσιο μπορεί να διατηρηθεί σε λειτουργία εφόσον διασφαλιστεί η ποσόστωση στα τεύτλα. Επιπρόσθετα, με βάση τους δείκτες του εργοστασίου και μέσα από ορθολογική διαχείριση της παραγωγής, υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι η μονάδα του Πλατέος μπορεί να παραμείνει βιώσιμη. Άλλωστε, από το 2012 οπότε και θα εφαρμοστεί το σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην καλλιέργεια των τεύτλων, δημιουργείται ακόμα πιο ευνοϊκό πεδίο για την εμπορία της ζάχαρης.
Ο βουλευτής ζήτησε από τους εκπροσώπους των εργαζομένων διαρκή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση για κάθε εξέλιξη στο θέμα και δεσμεύτηκε να έχει σύντομα νεώτερα στοιχεία, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος θα σταθεί εμπόδιο στην δημιουργία έστω και απλών σκέψεων σε βάρος της βιωσιμότητας του εργοστασίου, το οποίο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο ευρύτερο πεδίο της Νότιας Βαλκανικής.
Την Tετάρτη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εργοστασίου επισκέφτηκαν τον Βουλευτή στο γραφείο του στην Αθήνα, όπου είχαν συζήτηση σε επιμέρους εργασιακά θέματα που τους απασχολούν.

Μία απάντηση στο “Επίσκεψη Γικόνογλου στην ΕΒΖ”

ΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΑ
ΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ,ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ) ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ (ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ)ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΡΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙ….
ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΘΑΝΑΣΗ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.