Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Χάνουμε και πολλά ουσιώδη όμως…


Σε αυτή τη χώρα – θέλετε λόγω ιδιοσυγκρασίας, θέλετε λόγω “τρέλας”, θέλετε εξ’ αιτίας των όσων απασχολούν την επικαιρότητα της και δεν έχουν σχέση με τα όσα γίνονται γενικότερα – είμαστε ή πίσω ή μπροστά.

Ποτέ δεν συμβαδίζουμε με τη διεθνή σκηνή (αν και κάποιες φορές αυτό μας βγαίνει και σε καλό), τραβούσαμε το δικό μας δρόμο σαν τον τρελό του χωριού που βγαίνει άνετος για βόλτα ενώ έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια του. Παράδειγμα: όταν το ’89 έπεφτε το τείχος του Βερολίνου εμείς μιλάγαμε για Πάμπερς και Κοσκωτά. Όταν υπογράφονταν η συνθήκη του Μάαστριχτ εμείς είχαμε τα προβλήματά μας με την Π.Γ.Δ.Μ (και την – σε εμπόλεμη κατάσταση τότε – Γιουγκοσλαβία). Όταν αποφασίζονταν η υιοθέτηση του ευρώ εμείς είμασταν ναρκωμένοι – σαν να ΄μασταν σε νιρβάνα – με την προετοιμασία των Ολυμπιακών, τα Χρηματιστήρια και τον σημιτικό εκσυγχρονισμό. Και όταν κατέρρεαν οι αμερικανικές τράπεζες εμείς ψάχναμε στο χάρτη του Αγ. Όρους να βρούμε που είναι το Βατοπέδι. Είμαστε μια ιδιαίτερη χώρα, με τα δικά της προβλήματα στην οικονομία ή με τους …”γείτονες” και τους “φίλους”. Είμαστε σφηνωμένοι σε μια γωνιά της Ευρώπης που όλοι τη θέλουν αλλά μόνο εμείς την αγαπάμε πραγματικά και την υπερασπιζόμαστε (και δυστυχώς όχι πάντοτε όπως πρέπει).
Μια από τα ίδια και τώρα: τώρα εμείς (η επικαιρότητα που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ εννοώ) ασχολούμαστε με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με τον Μπουτάρη, τον Κικίλια, τον Γκιόνογλου και τον Δημητριάδη. Και καλά κάνουμε και ΠΡΕΠΕΙ να ενδιαφερθούμε στο κάτω-κάτω, αφού ουσιαστικά πρόκειται για το μέλλον μας,…

…για το μέλλον του τόπου μας και των ιδιαίτερων πατρίδων μας το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε σε χέρια ακατάλληλα (σε αυτά που ο κάθε ένας μας θεωρεί πως είναι ακατάλληλα).
Επίσης ασχολούμαστε με όλα τα άλλα που είναι ελάσσονος σημασίας μπροστά στα πραγματικά προβλήματα και εξελίξεις. Για μια ακόμη φορά, είμαστε “μακριά” από τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και τα οποία θα έχουν αντίκτυπο από την Παλιόχωρα μέχρι το Λός Άντζελες.

Για παράδειγμα, δεν βλέπουμε την ανεργία που σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία έφτασε στο 21% (ήδη μιλάνε για 1.000.000 ανέργους μέχρι τα τέλη του έτους στην Ελλάδα μας), το χάλι της οικονομίας μας και την επερχόμενη και προβλεπόμενη από πολλούς πτώχευση, δεν βλέπουμε τη λαϊκή οργή που ξέσπασε στη Γαλλία πριν ένα μήνα, δε βλέπουμε το χάος που έγινε χθες στη Μ. Βρετανία, δεν έχουμε επαφή με τη σημαντικότατη G-20 που γίνεται στην Κορέα (εκεί να πούμε πως ήδη ξεκίνησαν να μιλάνε για ένα νέο παγκόσμιο νόμισμα). Τα όργανα ξεκίνησαν παντού – σε κάθε περιοχή και χώρα συμβαίνει και κάτι που θα επηρεάσει τις ζωές μας άμεσα, εντός των επομένων μηνών ή χρόνων.

Και εμείς για μια ακόμη φορά, εγκλωβισμένοι, κοιτάμε το δένδρο (που έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι το σπίτι μας – μην γελιόμαστε οι δημοτικές και περιφερειακές είναι σημαντικές για το μέλλον μας αλλά δεν παύουν να είναι “το δένδρο“) και χάνουμε το δάσος που είναι αυτό το οποίο φιλοξενεί το δένδρο μας.