Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συνάντηση του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη με εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας

Με τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο του διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας κ.Χρήστο Αλευρά, τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Πλατέως κ.κ Αλεξ.Κανακάρη και Χαρ.Μερτζανίδη και το υποψήφιο δήμαρχο στις εκλογές του 2002 κ.Νίκο Τσολάκη, συναντήθηκε χθες 25 Νοέμβριου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας, και νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε αποκλειστικά σε…

…δυο επείγοντα ζητήματα αρμοδιότητας του Πρόεδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας, που δεν θα υφίσταται μετά την 31/12/2010.

1ον Στη άμεση αναζήτηση και εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για τη μετατροπή της προμελέτης του έργου «ύδρευση από πηγές Βερμίου» σε οριστική μελέτη που θα προωθηθεί προς ωρίμανση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε, παρουσία των επισκεπτών, ο κ. Φώτης Δημητριάδης. με το εκπρόσωπο του μελετητικού γραφείου που εκπόνησε τη προμελέτη του έργου «Ύδρευση από πηγές Βερμίου», προγραμματίστηκε η συνάντηση τους με τη συνδρομή και του Νομάρχη κου Κ.Καραπαναγιωτίδη με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη κο Π.Ψωμιάδη για τη εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για τη αποπεράτωση της μελέτης.

2ον Στο έργο «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Δήμου Πλατέος» που αφορά την απομάκρυνση όλων των ανεπιθύμητων ή και βλαβερών για την υγεία ουσιών, όπως Αρσενικού, Μαγγανίου, Αμμωνιακών και Σιδήρου, από το νερό των υδρευτικών γεωτρήσεων και του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Πλατέος, για το οποίο ο Χρ.Αλευράς τόνισε ότι τα φίλτρα αποτελούν μια προσωρινή λύση και έκανε σαφές ότι απαιτείται η εφαρμογή της συνολικής λύσης που είναι τα νερά των πηγών Βερμίου.