Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων Δήμου Αλεξάνδρειας- η σύνθεση στο Πλατύ


Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών ήταν και αυτά που καθόρισαν τη σύνθεση των συμβουλίων που θα έχουν οι δημοτικές κοινότητες του νέου δήμου Αλεξάνδρειας.

Κάθε οικισμός τους δήμου με περισσότερους από 2.000 κατοίκους ονομάζεται “δημοτική κοινότητα” (σε αντίθεση με οικισμούς με πληθυσμό έως 1.999 κατοίκους που ονομάζονται “τοπικές κοινότητες”).
Σύμφωνα με το νόμο, οι δημοτικές κοινότητες “πηγαίνουν” στον εκλεγμένο δήμαρχο, ασχέτως του αποτελέσματος που θα προκύψει σε τοπικό επίπεδο. Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο ένας συνδυασμός σε τοπικό επίπεδο – ας πούμε στην Κορυφή – να λάβει λιγότερα ψηφοδέλτια από κάποιον άλλο, αλλά να λάβει την πλειοψηφία στο συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας επειδή σε επίπεδο διευρυμένου δήμου ο ίδιος συνδυασμός έλαβε την πλειοψηφία των ψήφων.

Οπότε,
…με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου ο νικητής των εκλογών κερδίζει τις 4 δημοτικές κοινότητες (Αλεξάνδρειας, Κορυφής, Μελίκης, Πλατέος).
Στην Αλεξάνδρεια το συμβούλιο είναι 11μελές: εκλέγονται 7 σύμβουλοι από το συνδυασμό του Φ. Δημητριάδη, 3 από αυτόν του Μπ. Γκιόνογλου και 1 από αυτόν του Α. Τσιάπλα.
Στην Κορυφή, στην Μελίκη και στο Πλατύ τα συμβούλια είναι 5μελή και εκλέγονται 3 σύμβουλοι από το συνδυασμό του Φ. Δημητριάδη και 2 από τον συνδυασμό του Μπ. Γκιόνογλου.

Στο Πλατύ εκλέγονται οι Κώστας Κιορογλίδης, Ηλίας Στόκας και Αγνή Ζουρνατζή
(Ελπίδα για το νέο δήμο Αλεξάνδρειας) και Σταύρος Καζαντζίδης και Μάκης Κωνσταντινίδης (Ρουμλούκι-Αλεξάνδρεια, Πορεία στο μέλλον).

φωτό του Σ. Καζαντζίδη δεν έχω πουθενά, όσο και να έψαξα….