Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σκουπίδια (και όχι μόνο σκουπίδια)

Ένας μικρός (για την ώρα, γιατί θα γίνει τεράστιος όσο περνούν οι ημέρες) χαμός γίνεται στις μεγάλες πόλεις με την αποκομιδή των απορριμάτων. Αρχίζουν να σχηματίζονται βουνά από σκουπίδια σε γειτονιές και δρόμους όχι εξ’ αιτίας κάποιας απεργίας αλλά επειδή δεν υπάρχουν άνθρωποι να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών που παράγουμε. Οι περισσότεροι ήταν συμβασιούχοι των οποίων έληξε η σύμβαση και δεν ανανεώθηκε (για διάφορους λόγους, με κυρίαρχο λόγο την επιθυμία/διαταγή της άρχουσας τρόϊκας να μην ανανεωθεί τίποτε).

Κάτι παίζει και με τις μη-ανανεώσεις των συμβάσεων και στους δήμους της περιοχής, αρχής γενομένης από τον Δήμο της Αλεξάνδρειας (στον οποίο λήγουν τέλη του μήνα πολλές). Σε αυτές περιλαμβάνονται και συμβάσεις υπαλλήλων ου απασχολούνται στην καθαριότητα; Θα έχουμε πρόβλημα και στην περιοχή μας ή όχι; Θα λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων που συνενώνονται ή όχι;

Τα σκουπίδια και η διαχείρισή τους στην Ημαθία είναι μια μεγαλούτσικη μπίζνα, με την οποία ελάχιστοι ασχολήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Θα ασχοληθούμε όμως στο άμεσο μέλλον, γιατί το πράγμα είναι λιγάκι μπερδεμένο ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη που σχετίζονται με τα σκουπίδια είναι προ των πυλών. Σίγουρα θα φιλοξενήσουμε τις απόψεις όσον ασχολήθηκαν λόγω ιδιότητας και θέσης με το θέμα, για να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη και τι πρόκειται να συμβεί (και στην τσέπη μας).