Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η "υποχρέωση" στον …μπατζανάκη τελείωσε! Τώρα έχουν σειρά άλλοι, οι πραγματικά αξιολόγοι


Δίκιο έχουν κάποιοι που τα έχουν “πάρει” με τις κάθε είδους
ιστορίες για αγρίους που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη στάση τους, τις εκλογές και το μέλλον.

Άκουσα – πολλές φορές χωρίς να το θέλω – απίστευτες ιστορίες που διακινούν διάφοροι, και αφορούν τη στάση των δυο μικρότερων συνδυασμών που δεν θα είναι στη β΄ Κυριακή, άκουσα πρώην υποψήφιο να μου λέει “ρε Σίμο δεν βγαίνω έξω γιατί με πιέζουν και δεν με αφήνουν ούτε καφέ να πιώ”, άκουσα το …γνωστό σενάριο περί εδρών στο δημοτικό συμβούλιο που διαδίδεται στο Πλατύ, το οποίο όποιος το συνέλαβε – γνωρίζοντας ήδη ο μπαγάσας τα αποτελέσματα της α΄ Κυριακής – είναι άξιος των χρημάτων που παίρνει και σίγουρα υποψήφιος για το βραβείο oscar σεναρίου επιστημονικής φαντασίας.

Με δυο λόγια; Έπεσε χοντρό “ρίξιμο”, επελέγησαν να επιδοτηθούν σε σταυρούς μέσω των συνεργασιών οι yes-men και να φύγουν ψηλά κάποιοι που ακόμη και την υπογραφή τους ζορίζονται να βάλουν, ενώ οι πραγματικά άξιοι, μορφωμένοι και με πολιτικό και ηθικό ανάστημα έμειναν στην απ΄έξω. Γιατί ο κάθε δήμαρχος θέλει να χειρίζεται αυτόν που πάει για το “μεροκάματο” ενώ ξέρει πως δεν μπορεί να χειριστεί αυτόν που είναι καθαρός και ξέρει και πόσο κάνουν 1+1!!
Το ότι δεν μπόρεσαν να εκλεγούν τέτοιοι άνθρωποι (οι “γνήσιοι”, για να το πω με όρους πιάτσας) με σταναχώρησε πραγματικά, γιατί χάνει ο τόπος με την απουσία τους από τις έδρες του Δημοτικού Συμβουλίου, άσε που κάποιοι είναι και φίλοι μου. Και τώρα κάποιοι “έξυπνοι” προσπαθούν να τους πείσουν διακινώντας κάθε είδους σενάρια και σεναριάκια πως υπάρχει μια χαραμάδα, απλά και μόνο για να μην χάσουν αυτούς και τους σταυρούς τους.

Δεν έχουν αντιληφθεί όμως ΟΛΟΙ πως οι λεγόμενες “υποχρεώσεις” των ψηφοφόρων στον μπατζανάκη, στον φίλο, στον κουμπάρο, στον ξάδερφο, στη γκόμενα κλπ κλπ που ήταν υποψήφιοι, τελείωσαν! Όποιος ήθελε να “πει” δυο κουβεντούλες και να στείλει μηνύματα με την ψήφο του στους υποψηφίους δημάρχους, το έκανε! Ξεμπέρδεψε και με τις “υποχρεώσεις” που είχε.

Την Κυριακή θα μιλήσει η πραγματική διάθεση του δημότη – αρχικά να σηκωθεί και να πάει να ψηφίσει και στη συνέχεια να επιλέξει αυτόν που πραγματικά πλέον θέλει. Γιατί φυσικά παίζει και το σενάριο πολλοί συμπολίτες μας να πάνε για ουζάκι την Κυριακή και να μην πάνε στα σχολεία.
Οι υπόλοιποι, αυτοί που θα πάνε, θα κρίνουν πλέον με άλλη ματιά τις υποψηφιότητες: θα επιλέξουν αυτόν που αισθάνονται πιο κοντά τους σε επίπεδο λειτουργίας (ίσως και ιδεολογίας), αυτόν που αισθάνονται πως η ομάδα τους είναι δεμένη, καταρτισμένη, αυτόν που είναι πραγματικά δίπλα στον δημότη συνεχώς, αυτόν που δεν διοικεί με ύφος χιλίων καρδιναλίων αλλά ως εκλεγμένος.