Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ, ΠΛΑΤΥ 1933


Μια ακόμη “βουτιά” στο παρελθόν για την Περισκόπηση, με τη βοήθεια πάντα του κ. Ντελιόπουλου.

Αυτή τη φορά θα δείτε τους εκλογικούς καταλόγους του έτους 1933. Οι εγγεγραμμένοι είναι εμφανώς περισσότεροι – σε σχέση με τον προηγούμενο κατάλογο που αναρτήθηκε.

Στην ουσία, και όπως αναγράφεται στην πρώτη σελίδα, πρόκειται για τον πρώτο εκλογικό κατάλογο του χωριού: πρόκειται για τον εκλογικό κατάλογο “της νεοσυσταθείσης Κοινότητος Πλατέος Περιφερείας του Ειρηνοδικείου Βερροίας” (ο προσφυγικός συνοικισμός Πλατέος αναγνωρίστηκε ως “Κοινότητα Πλατέος” με το Δ.9-3-1932,ΦΕΚ Α 71/1932).

Και κάτι για το τέλος: μιλώντας με νέους ανθρώπους (είτε ζουν εκτός Πλατέος είτε εντός του χωριού) – και με αφορμή την προηγούμενη ανάρτηση με τους καταλόγους του 1927, πολλοί μου ανέφεραν ότι υποστηρίζουν την ιδέα δημιουργηθεί επιτέλους ένα αρχείο που θα περιλαμβάνει τα πάντα: φωτογραφίες, βιβλία, παραδοσιακές ενδυμασίες κλπ. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν μόνοι να συλλέξουν ότι μπορούν. Κάποιοι συνεργάζονται μεταξύ τους. Αν και οι “μη οργανωμένες” πρωτοβουλίες είναι συνήθως πιο αποτελεσματικές, οφείλουμε κάποια στιγμή να “μαζέψουμε” ότι υπάρχει, να το συγκεντρώσουμε και να το τοποθετήσουμε σε μια αίθουσα που θα πρέπει να δοθεί για αυτό το σκοπό. Και την αίθουσα αυτή δεν θα τη ζητήσουμε απλά, ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ !!!






Μία απάντηση στο “ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ, ΠΛΑΤΥ 1933”

μπράβο, πολύ ενδιαφέρον.
θα είχαν επίσης ενδιαφέρον οι κατάλογοι των εκλογών του 1946 και του 1952. τότε θα είχαν έρθει και κάποιοι μη-πρόσφυγες στο Πλατύ όπως βλάχοι, στερεοελλαδίτες κτλ και θα υπήρχαν και ονόματα γυναικών ψηφοφόρων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.