Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Ας προσέχατε"…


Ήταν να μην μπουν στη χώρα μας. Και τώρα, αφού μπήκαν, μας
λένε “ας προσέχατε τι υπογράφατε” και εννοούν το Μνημόνιο, τον νόμο 3845/2010. Στα παιδιά του ΔΝΤ αναφέρομαι, τα οποία φαίνονται απροβλημάτιστα για το τι συμβαίνει στη χώρα μας (και ορθώς πράττουν, αφού η δουλειά τους είναι να εισπράττουν!).

Όσο για το νέο σύνθημα των ημερών, αυτό είναι το “μεταβλητές απολαβές εργαζομένων“. Δεν υπάρχει τίποτε σταθερό, τίποτε το σίγουρο, τίποτε το μόνιμο (άσχετα αν είναι υπογεγραμμένο ακόμη και από τον Θεό τον ίδιο). Και ο ΣΕΒ έρχεται να το παίξει προστάτης (=νταβατζής) των εργαζομένων, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, λέγοντας δια του προέδρου του ότι για να σωθεί το καράβι κάποιοι εκ του πληρώματος πρέπει να πεταχτούν στη θάλασσα. Αυτοί που κάνουν την κρουαζιέρα ας μείνουν στην θέση τους.

Και ουδείς δεν έχει αντιληφθεί την επερχόμενη κοινωνική αναταραχή, αφού ο χειμώνας θα βγει δύσκολα. Κοιτάξαμε τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν πήραμε όμως χαμπάρι την απέλπιδα κραυγή όσων έλαμψαν δια της απουσίας τους. Περισσότεροι από τους μισούς επέλεξαν την αποχή (sic!). Αύριο – μεθαύριο όμως θα αντιδράσουν διαφορετικά και όλοι θα “πέσουμε από τα σύννεφα” τότε. Θα μιλάμε όπως οι γείτονες του τρελαμένου με την παραβατική συμπεριφορά στην τηλεόραση, που λένε ότι ήταν “ένα κομμάτι μάλαμα, καλό παιδί”, μέχρι τη στιγμή που του γύρισε το μυαλό και τα τίναξε όλα στον αέρα, πρωτίστως τη ζωή του την ίδια…