Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 7%


Έγραφα στις αρχές του μήνα πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της κατάθεσης του προϋπολογισμού. Σχεδόν όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια ασχολούνται σήμερα με το προσχέδιο του προς κατάθεση προϋπολογισμού.


Τρεις είναι οι αριθμοί που εντυπωσιάζουν:

  • το 14,5% στο οποίο έχει φτάσει η επίσημη ανεργία το 2011 – και το 15% το 2012. Προσοχή: αυτή είναι η επίσημη ανεργία, γιατί η ανεπίσημη πρέπει να είναι το λιγότερο κοντά στο 20-22%!! Επίσημη ανεργία σημαίνει ανεργία με τον τρόπο που την καταγράφει ο ΟΑΕΔ (θα ασχοληθούμε μια μέρα με αυτό, για να δείτε πως κάποιος θεωρείται στη χώρα αυτή άνεργος.
  • Η περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους: χρωστούσαμε 274,17 δις το 2009, χρωστάμε 313,19 δις το Δεκέμβριο και θα χρωστάμε 330,13 δις το 2011. Θα αυξηθεί κατά 9,5% από φέτος έως του χρόνου.
  • Αύξηση στα έδοδα από φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,6% και αύξηση εσόδων από την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακινήτων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τι γράφαμε από το Μαΐο, για να καταλάβετε τι διαβάζετε τόσο καιρό), των έμμεσων φόρων, των φόρων κατανάλωσης κλπ κλπ κλπ


Πάντως, όπως είπαμε την 1η του μήνα, και φέτος με στικάκι
θα δώσει τον προϋπολογισμό στον Πετσάλνικο ο υπουργός. Και ο Πρόεδρος της βουλής θα το επιδείξει σε κάμερες και βουλευτές, εμφανώς υπερήφανος για τη χρήση των νέων τεχνολογιών σε συνδυασμό με τις δοκιμασμένες από αρχαιοτάτων χρόνων μεθόδους φορολόγησης.