Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πετρέλαιο θέρμανσης σε λίγες ημέρες


Μαζί με τις βροχές ήρθαν τα κρύα και μαζί με τα κρύα πρέπει να ανάψουν και οι
καυστήρες, οι σόμπες, τα τζάκια, τα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα.
Και εδώ είναι που ξεκινούν τα προβλήματα! Την επόμενη Παρασκευή 15 Οκτωβρίου πιθανολογείται πως θα ξεκινήσει η πώληση από τα πρατήρια του πετρελείου θέρμανσης με τη μειωμένη τιμή, αλλά σε τιμή σίγουρα υψηλότερη από αυτή που το …αφήσαμε την προηγούμενη περίοδο. Αλλά το πρόβλημα δεν τελειώνει εκεί.

Οι πρατηριούχοι αντιδρούν, αφού είτε αυξηθεί η τιμή (το πιθανό σενάριο, με αύξηση κοντά στο 22%), είτε όχι (το απίθανο σενάριο), αυτοί έχουν ένα ακόμη πρόβλημα, την εποχή της έλλειψης ρευστότητας: το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι αν πουλάνε “επιδοτούμενο” πετρέλαιο και συνεχιστεί το περσινό χάλι με τις επιστροφές της διαφοράς στην τιμή από το κράτος, αυτοί θα καθυστερούν να πάρουν πίσω τη διαφορά που θα προκύπτει.

Οπότε να μου το θυμηθείτε, θα είναι πολλοί (ήδη στην περιοχή του Ρουμλουκιού από πέρσι ήταν αρκετοί) αυτοί που θα προτιμήσουν να μη διαθέσουν και φέτος πετρέλαιο θέρμανσης στους πελάτες τους, απλά για να γλυτώσουν από επώδυνες και χρονοβόρες φορο-διαδικασίες (και όχι μόνο).

Για τιμές και τέτοια μη ρωτάτε, ας βγει στην αγορά το πετρέλαιο και τα λέμε. Πάντως και για φέτος θυμηθείτε: 1 τόνος = 1200 λίτρα.

Μία απάντηση στο “Πετρέλαιο θέρμανσης σε λίγες ημέρες”

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.