Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Κυβέρνηση καλεί Διαδίκτυο!



ΠΑΓΙΔΑ ΕΙΝΑΙ, ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΠΟΙΗΣΗ”.


Η …”είδηση” έχει ως εξής:
“Είναι θέμα ημερών να εκδηλωθεί μια κυβερνητική πρωτοβουλία για διάλογο με τις ανεξάρτητες φωνές του διαδικτύου-bloggers και συντάκτες των ανεξάρτητων ιστοσελίδων.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, την οποία είχε αποκαλύψει το http://www.olympia.gr/, πηγάζει από την επιθυμία του πρωθυπουργού, να αποκτήσουν οι σκαπανείς του διαδικτύου, την νομιμοποίηση και τη θεσμική κατοχύρωση αντίστοιχη με των δημοσιογράφων των παραδοσιακών ΜΜΕ που βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ

Ποια νομιμοποίηση; Γιατί, παράνομος είμαι; Για να γίνει ένας έλεγχος νομιμότητας και να δούμε ποιοι είναι οι πιο παράνομοι…
Και τη θεσμική κατοχύρωση, τι να την κάνω; Για να στήνομαι σε συνεντεύξεις και press room; Μα αυτό, αν με δεχθεί αυτός που δίνει τη συνέντευξη, το κάνω άνετα και τώρα! Στην ανάγκη πάω ως θεατής!!!

Για λίγο σοβαρά!!

3 απαντησεις στο “Κυβέρνηση καλεί Διαδίκτυο!”

Νικόλα κάνεις λάθος, είναι μια προσπάθεια των ηλεκτρονικών μέσων, αυτών που ασχολούνται σε επαγγελματικό επίπεδο, να αναγνωριστούν ως μέσα ενημέρωσης (Επίσημα το Ύπουργείο Τύπου δεν τα αναγνωρίζει ως Μέσα Ενημέρωσης). Εκεί νομίζω ότι κολλάει το “νομιμοποίηση”. Η αναγνώριση σημαίνει ότι θα αποκτήσουν και κάποια δικαιώματα, που σήμερα απολαμβάνουν μόνο οι εφημερίδες και αφορούν πχ το κομμάτι των εσόδων (σήμερα οι ιστοσελίδες δεν μπορούν να πάρουν κρατική διαφήμιση), το κόμμάτι της κοινωνικής ασφάλισης (σήμερα οι ιστοσελίδες δεν μπορούν να ασφαλίσουν εργαζόμενό τους ως δημοσιογράφο) κλπ. Φυσικά, αυτοί που θέλουν να γράφουν από χόμπι ως blogger, θα συνέχίσουν να το κάνουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Για τους άλλους όμως που ασχολούνται επαγγελματικά με την ηλεκτρονική ενημέρωση θα είναι σημαντικό.

Συμφωνω. Ειναι μια προσπαθεια της κυβερνησης να προσεταιριστεί τα νεα μεσα τωρα που αποκτουν ολοενα και μεγαλυτερη δυναμη.
Το blogging κατα τη γνωμη μου σε καμια περιπτωση δεν ειναι δημοσιογραφια με την κλασικη της μορφη και δεν πρεπει να ειναι.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.