Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή στο Pella tv

Γκιόνογλου: “Το ταμειακό υπόλοιπο Φώτη μου είναι “πλαστό”. Τόσο είναι (σημ. περίπου 1 εκατομμύριο) και σε εμάς. Δε σημαίνει όμως τίποτε αυτό, πρέπει να λέμε την αλήθεια… δεν είναι εργοστάσιο ο δήμος … είναι θέμα εγγραφών στους ισολογισμούς.”
Αρκετά διαφωτιστική, περισσότερο από την αντίστοιχη στην TV100, ήταν η εκπομπή “Πολιτικές Αντιπαραθέσεις” της Pella TV που είδαμε μαγνητοσκοπημένη και τελείωσε πριν από λίγο.
Ο παρουσιαστής της εκπομπής Χάρης Καφτεράνης, γνώστης των τοπικών πραγμάτων και καταστάσεων τα πήγε εξαιρετικά, αφού όρισε εξ’ αρχής το πλαίσιο και φρόντισε να τηρήσει τα …πρέποντα (μην ξεχνάμε, είναι δύσκολα όταν γνωρίζεις προσωπικά άπαντες). Όμως θα έπρεπε να αφεθούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους περισσότερο, αφού ο διάλογος τους – όταν γίνονταν – είχε περισσότερο ενδιαφέρον από τους παράλληλους μονολόγους!!

Στο ..δια ταύτα:

Ο Μπ. Γκιόνογλου, ερωτώμενος για τις κομματικές στηρίξεις είπε πως “η στήριξη από κάποιο κόμμα δεν είναι πλήγμα για έναν υποψήφιο, απλά οφείλουμε να είμαστε ανεξάρτητοι”. “Στηρίζουμε ως ανεξάρτητοι τους δημότες και όχι τα κόμματα” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Φ. Δημητριάδης ανέφερε ότι το 2002 και το 2006 οι καταστάσεις ευνοούσαν να κατέλθει τότε ως ανεξάρτητος, όμως είπε πως τα δεδομένα άλλαξαν και πως σίγουρα από τις επόμενες εκλογές θα περιοριστεί ο ρόλος των κομμάτων. Για τον Μιχ. Χαλκίδη είπε συγκεκριμένα: “δεν δικαιούμαι να ομιλώ για τη συμπεριφορά του, για τις απόψεις ή τις κρίσεις του δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη“.

Είχαμε στην αρχή μια διαφωνία ΑλευράΤσιάπλα για το θέμα των κομματικών στηρίξεων και της συμμετοχής των πολιτών σε αυτά, η οποία ευτυχώς έληξε γρήγορα και η κουβέντα “προχώρησε” σε άλλα θέματα.
Ακούστηκαν κάποια πράγματα για τη γνωστή από τα παλιά μελέτη του Δήμου Πλατέος (ξεκίνησε ένας διαφωτιστικός διάλογος για αυτό με το Χρήστο Αλευρά – αν και ο δημοσιογράφος τον διέκοψε γρήγορα), ενώ ο δήμαρχος Πλατέος άφησε αιχμές περί κακού προγραμματισμού στην Προγραμματική Σύμβαση, αφού ο δήμος χρεώθηκε με ΦΠΑ ύψους 162.000 ευρώ. “Προς θεού, δε λέω πως τα ανοίγματα οφείλονται σε κακοδιαχείριση” διευκρίνισε ο δήμαρχος Πλατέος.

Όσον αφορά το χαρακτηρισμό “ο μεγάλος ασθενής” από μέρους του Φ. Δημητριάδη για το δήμο Αλεξάνδρειας, ο Μπ. Γκιόνογλου μίλησε για στοιχεία που αναδεικνύουν ως τέτοιο κυρίως το δήμο Μελίκης. “Δεν είναι ο μεγάλος ασθενής ο δήμος Αλεξάνδρειας” είπε, για να λάβει άμεσα απάντηση από τον Φ. Δημητριάδη: “Εξακολουθώ να τον θεωρώ ως το μεγάλο ασθενή“.

Τέλος παρατήρησα – όπως και όσοι είδατε τη συνέντευξη – μια σύγκληση σε πολλά θέματα των Χ. Αλευρά και Θαν. Τσιάπλα (ύδρευση, σκουπίδια κλπ) όσο περνούσε η ώρα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες επίσης ήταν οι θέσεις των 2 (Αλευρά – Τσιάπλα) για το θέμα του περιβάλλοντος και για την περιβόητη πλέον “Θέση 12”. Υπήρξε επίσης και πρόταση Τσιάπλα για αδελφοποίηση με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, για να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το όνομα του διευρυμένου δήμου ως όχημα για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η εκπομπή έβγαλε και είδηση: εγκρίθηκε η μελέτη για το έργο ανάπλασης του κέντρου της Αλεξάνδρειας (ύψους 4.400.000 ευρώ) ενώ αναμένεται την επόμενη εβδομάδα και έγκριση για 3.000.000 ευρώ που θα αφορά το θέατρο (σημ. προφανώς εννοούσε το πολιτιστικό κέντρο).

Αυτά, γιατί θα πρέπει να γράφω 2 ώρες. Περισσότερα μπορείτε να δείτε και την Κυριακή στις 21.30 στην επανάληψη της εκπομπής από το Pella TV, στο δίαυλο 21. Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα του σταθμού και στη διεύθυνση www.pellatv.gr (με καθαρή εικόνα και ήχο). Ήταν μια ενδιαφέρουσα δίωρη συζήτηση που …άναψε προς το τέλος, ειδικά όταν συζητούνταν το θέμα του περιβάλλοντος.

Μία απάντηση στο “Ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή στο Pella tv”

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΣΤΟ ΤV 100 ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΡΚΕΤΑ ΨΕΜΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ?

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.