Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τυχεροί σε κάποια πράγματα

Είναι από τις ελάχιστες φορές που πρέπει να ζηλεύουμε τους Αθηναίους. Γιατί οι υποδομές εκεί επιτρέπουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως αυτή που θα γίνει σήμερα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Σήμερα στις 8 το βράδυ η συνθέτις και πιανίστα Αριάδνη Μακίννον-Άντριου και ο συνθέτης του Πλανηταρίου Τάσος Κατσάρης, με αφορμή την Φθινοπωρινή Ισημερία αναλαμβάνουν να καθοδηγήσουν τους επισκέπτες στα μονοπάτια της μουσικής ενώ στον θόλο του πλανηταρίου θα προβάλλονται ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ εικόνες από το Σύμπαν που μας φιλοξενεί.

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, με τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που παρέχουν σήμερα τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, μπορεί να αφηγηθεί την ιστορία της επιστήμης μ’ έναν συναρπαστικό τρόπο. Οι προσομοιωτές τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας του Πλανηταρίου βασίζονται στον συνδυασμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ισχυρών προβολικών συστημάτων υψηλής ανάλυσης επικουρούμενα από τις εκτενέστατες τράπεζες πληροφοριών σε αστρονομικά θέματα, και όχι μόνο. Με τη βοήθεια 12 ειδικών βιντεοπροβολέων υψηλής ανάλυσης δημιουργείται ένα συναρπαστικό πολυθέαμα που καλύπτει το θόλο-οθόνη με άστρα και αστερισμούς, γαλαξίες, νεφελώματα και πλανήτες, που ξεναγεί ευχάριστα και ξεκούραστα τους θεατές στα μυστήρια της φύσης.

σημείωση: αν πάτε Αθήνα και έχετε και παιδιά μαζί σας, εκτός από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης περάστε μια βόλτα και από πλανητάριο. Αξίζει τον κόπο, γιατί ο Δ. Σιμόπουλος και οι συνεργάτες του έχουν κάνει πολλά και αξιοθαύμαστα πράγματα εκεί μέσα.