Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΣ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΕΙΑ!

Άρχισαν πάλι τα σενάρια για πτώχευση χώρας της ευρω-ζώνης, οι διαψεύσεις και οι επιβεβαιώσεις πως όλα βαίνουν ομαλά, ενώ έχουμε και τις δηλώσεις της Αγγελικής πως δεν θα πρέπει πλέον να στηριχθεί κανείς και όποιος είναι να χρεοκοπήσει ας χρεοκοπήσει να τελειώνουμε.
Φυσικά όλα αυτά μετά το φέσωμα που φάγαμε, μετά από τα μέτρα, μετά από την υπογραφή μνημονίων και δανείων. Και φυσικά αφού
είναι πλέον σίγουροι πως η Ευρώπη των πολιτών, της ελεύθερης μετακίνησης (α ρε Σαρκοζί) και της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων έχει σωθεί.

Και από την άλλη, οι εγκατεστημένοι εν Αθήναις τοποτηρητές να δηλώνουν ευχαριστημένοι μεν για το ότι η χώρα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αλλά διαπίστωσαν πως η συνταγή για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση είναι λανθασμένη. Το παραδέχθηκε ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην χώρα μας, τοποτηρητής Πολ Τόμσεν, ο οποίος αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ότι η θεραπεία-σοκ που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία μετά την υπογραφή του Μνημονίου δεν είναι η ενδεικνυόμενη (δείτε ΕΔΩ περισσότερα).

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ, που συνόδευσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ιεράρχησε στις προτεραιότητες του ΔΝΤ, όχι τόσο τη σχολαστική μείωση του ελλείμματος και του χρέους, αλλά κυρίως τις μεταρρυθμίσεις, με τις οποίες εν τέλει άλλαξε άρδην ο εργασιακός και ασφαλιστικός χάρτης της χώρας. Παραδέχτηκε μάλιστα ότι «το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας. Οπως ανέφερε στους θεσμικούς επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου, πιο σημαντική από τη μείωση του ελλείμματος ήταν η προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο Ασφαλιστικό, στην αγορά εργασίας, η αναμόρφωση του πλαισίου για τις ξένες και εγχώριες επενδύσεις καθώς και η φορολογική εναρμόνιση.

Κατά τα άλλα, η επίσημη ανεργία χτύπησε το 12% και θα ανεβεί στο 13,7% το 2011.