Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Η χθεσινή ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Μπ. Γκιόνογλου


Συγκέντρωση που διοργάνωσε ο συνδυασμός “Ρουμλούκι – Αλεξάνδρεια, Πορεία στο Μέλλον”, στην οποία μίλησε ο επικεφαλής του Μπ. Γκιόνογλου (παρουσιάζοντας τις θέσεις, το λογότυπο και ορισμένους από τους υποψηφίους συμβούλους) έγινε χθες το βράδυ στις 9 στο κέντρο “Κάστρο” στην Αλεξάνδρεια.

Τη συγκέντρωση είχατε την ευκαιρία να πρακολουθήστε ζωντανά μέσα από την “Περισκόπηση” – και ήσασταν πάρα πολλοί, τόσοι ώστε κάποια στιγμή κόλλησε η εικόνα και αναγκαστήκαμε να μεταδίδουμε για 3 περίπου λεπτά μόνο ήχο και στη συνέχεια με χαμηλή ποιότητα στην εικόνα. Είπαμε, προσπαθούμε να φέρουμε κοντά υποψηφίους και ψηφοφόρους, αλλά δεν είμαστε το BBC ούτε το CNN!! Ένα blog είμαστε, που προσπαθεί συνεχώς, με ότι μέσο έχει στη διάθεσή του.

Εντυπώσεις; Πολλές, μία όμως είναι άξια να σημειωθεί: το πολύ χειροκρότημα έπεσε όταν παρουσιάστηκαν ο Γιάννης Απατσίδης και ο Στ. Δριστάς, γεγονός το οποίο σημαίνει πως οι πολίτες επικροτούν τη …”μετακίνηση” προσώπων σε άλλους συνδυασμούς και χώρους, αρκεί αυτό να έχει αποτέλεσμα για τον τόπο.
Παρακάτω δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας καθώς και τη λίστα των 54 ατόμων τα οποία παρουσίασε ο Μπ. Γκιόνογλου. Όπως ενημερώθηκα, τα υπόλοιπα ονόματα θα ανακοινώνονται πλέον σταδιακά, ανά ομάδες και ανά περιοχή, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Φίλες και φίλοι

Συμπολίτισσες – Συμπολίτες

Ρουμλουκιώτισσες – Ρουμλουκιώτες

Φίλοι συνεργάτες, σημερινοί και αυριανοί δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι.

Είμαστε όλοι εδώ, ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Το Ρουμλούκι, ο ιστορικός τόπος που μας γέννησε, μας αγκάλιασε, μας ανέδειξε και ομορφαίνει τη ζωή μας,διεκδικεί το μέλλον του.

Από τη Μελίκη, το Πλατύ, το Σταυρό, το Κλειδί, την Αλεξάνδρεια και από όλα τα χωριά μας είμαστε εδώ όλοι μαζί χωρίς τοπικούς διαχωρισμούς, ενωμένοι για τον αγώνα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Για ένα Δήμο που μας αξίζει, που αξίζει σε αυτόν τον ιστορικό τόπο. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για τη σημερινή παρουσία σας.

Προχωρούμε μαζί, με ενότητα και δυναμισμό για περισσότερο χρώμα στον τόπο μας, για περισσότερο χαμόγελο στα πρόσωπα όλων. Προχωρούμε με το έργο μας ως παρακαταθήκη, αποφασισμένοι για νέους αγώνες, για νέες διεκδικήσεις με το βλέμμα πάντα στον άνθρωπο.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας δεν έχει περιθώρια για πειράματα και πισωγυρίσματα. Έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώση , εμπειρία και μεράκι Και εμείς ξέρουμε ,θέλουμε και μπορούμε.

Φίλες και Φίλοι

Ζούμε σε μια εποχή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης , λόγω των αδιέξοδων πολιτικών, της αποθέωσης της αγοράς και της απορρύθμισης της δημόσιας παρέμβασης. Οι εθνικές οικονομίες σε όλο τον κόσμο καταρρέουν, η κοινωνική συνοχή κλονίζεται. Η κρίση επηρεάζει πρωτίστως τα χαμηλά και μεσαία οικονομικά εισοδήματα, το κόστος ζωής μεγαλώνει, η ανεργία αυξάνεται. Σε αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες γίνεται αντιληπτή η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού κράτους. Ένα κοινωνικό κράτος που ξεκινά από τον πολίτη και να τελειώνει στον πολίτη. Σε αυτή την εποχή η ενίσχυση και η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άκρως αναγκαία και απαραίτητη.

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια καταβλήθηκαν έντονες προσπάθειες ,με αλλεπάλληλα κύματα μεταφοράς αρμοδιοτήτων προς την αυτοδιοίκηση, με σημαντικές τομές όπως η καθιέρωση της αιρετής Νομαρχίας, η ίδρυση της κρατικής περιφέρειας.

Οι μεταρρυθμίσεις όμως αυτές μέσα στην αναγκαστική λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης φάνταζαν ημίμετρα, καθώς η υπόθεση της μελλοντικής πορείας των κρατών και των εθνών περνάει μέσα από τη δημιουργία ακόμα πιο ισχυρών περιφερειών.

Ήταν λοιπόν ανάγκη να ληφθούν πιο ριζοσπαστικές λειτουργίες για ένα κράτος περισσότερο αποκεντρωμένο που θα λειτουργεί δίπλα στον πολίτη με έναν Δήμο τοπική κυβέρνηση.

Οι Δήμοι επί Καποδίστρια απέκτησαν νέες δυνάμεις και λειτούργησαν επωφελέστερα για τους δημότες τους.

Ο Καποδίστριας πρόσφερε πολλά στους Δήμους σε προσωπικό, σε μηχανήματα, σε οργάνωση για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Ήταν ένα μεγάλο έργο που όπως όλα τα μεγάλα έργα έχουν και λάθη τα οποία σιγά-σιγά έγιναν ευδιάκριτα και σημαντικά.

Η πείρα από την εφαρμογή και λειτουργία του «Καποδίστρια» οδήγησε στην αναγκαιότητα του Καλλικράτη.

Ο Καλλικράτης αποτελεί τη μεγαλύτερη τομή στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος .

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεκινά μια νέα εποχή για τον πολίτη και μια μεγάλη πρόκληση για όλους τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μια πρόκληση που πρέπει να κερδίσουμε, αν θέλουμε να δούμε μια Ελλάδα δομημένη, ιεραρχημένη, ισχυρή και παραγωγική σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Με Δημοτικά Διαμερίσματα ζωντανά, με γειτονιές ανθρώπινες, με πόλεις ευημερούσες και περιφέρειες ακμάζουσες. Με μια Αυτοδιοίκηση που θα απαντά θετικά στις προσδοκίες των τοπικών κοινωνιών και θα βρίσκεται πάντα στην υπηρεσία των πολιτών. Μια Αυτοδιοίκηση αξιοκρατική, διαφανή και αξιόπιστη, σύγχρονη και ευέλικτη, αποτελεσματική, λειτουργική και παραγωγική. Η αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται να εφαρμοστεί στην πιο δύσκολη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας. Για να πετύχει και να γίνει ουσιαστική πρέπει να αφήσουμε στην άκρη παλιές πολιτικές και κομματικές νοοτροπίες.

Πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει τη δική του εσωτερική υπέρβαση. Έχουμε χρέος απέναντι στο μέλλον. Ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει και όλοι μαζί πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης και της ευημερίας. Όλοι εμείς που συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη σημερινή διακήρυξη βρισκόμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε, πολλοί από εμάς, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας στις εκλογές του Νοέμβρη και άλλοι πολλοί, να δώσουμε ένα δυναμικό παρόν στα προβλήματα του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο Νέος Δήμος Αλεξάνδρειας, παιδί του Καλλικράτη, είναι αποτέλεσμα της ένωσης των σημερινών Δήμων Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Μελίκης, Αντιγονιδών.

Σκοπός μας και στόχος είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των δημοτών και στο Πλατύ και στη Μελίκη και στις Αντιγονίδες και στην Αλεξάνδρεια, σε όλα τα χωριά και ενώνοντας να συνθέσουμε το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει σε όλη την περιοχή για να φτιάξουμε όλοι μαζί ένα ζωντανό, ανθρώπινο Δήμο.

Θα επιδιώξουμε μια χαλαρή συνομοσπονδία των τεσσάρων Δήμων που απαρτίζουν το νέο Δήμο της Αλεξάνδρειας με τις Τοπικές και δημοτικές κοινότητες να λειτουργούν ουσιαστικά, με όλους, τους Τοπικούς και Δημοτικούς συμβούλους, για να μπουν γερά τα θεμέλια του νέου Δήμου ώστε να αντέξει στο χρόνο.

Ένα Δήμο που θα αναγεννήσει το Ρουμλούκι που έρχεται από τα βάθη της Ιστορίας πορεύεται και συναντά το σημερινό νέο Δήμο Αλεξάνδρειας για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό ελπιδοφόρο μέλλον.

Μια πορεία από το ιστορικό παρελθόν στο δημιουργικό παρόν με ζητούμενο ένα δυναμικό και αναπτυξιακό μέλλον. Το οφείλουμε στις γενιές που έφυγαν και το δικαιούνται οι γενιές που έρχονται .

Ρουμλουκιώτισσες – Ρουμλουκιώτες

Με απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης, με οδηγό την αγάπη για αυτό τον τόπο, με εφόδια την εμπειρία, τις γνώσεις μου, τη στήριξη των συνεργατών μου και πάνω από όλα την αγάπη των συνδημοτών μου, την αγάπη τη δική σας,σας καλώ από σήμερα στον ωραίο και μεγάλο αγώνα.

Στον αγώνα για να δώσουμε στο ιστορικό Ρουμλούκι το χαμόγελο που του ανήκει.

Σας καλώ όλες και όλους στην αρμονική συνύπαρξη όλων των Τοπικών Κοινοτήτων μέσα στη νέα Δημοτική Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» που σήμερα γεννιέται.

Η Νέα Δημοτική Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θα βασιστεί στο τρίπτυχο ΕΝΟΤΗΤΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ γιατί πιστεύουμε πως όλοι μαζί ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ μπορούμε να στηρίξουμε ένα νέο μοντέλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, οργάνωσης, λειτουργίας και διοίκησης που θα διαμορφώνει νέες συνθήκες ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και όλα μαζί θα φέρουν μια άλλη εικόνα σε όλα τα επίπεδα που ζει, εργάζεται και δρα ο κάθε συμπολίτης μας.

Μια εικόνα που θα ανταποκρίνεται στην πρόκληση του νέου αιώνα που ζούμε.

Η Νέα Δημοτική Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θέλει να δώσει το στίγμα της ενότητας όλης της περιοχής, όλων των χωριών και όλων των Δημοτών.

Η Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» θα αγκαλιάσει και θα αφομοιώσει αρμονικά το σύνολο των δημοτών στη νέα πραγματικότητα παρέχοντας σε όλους ίσες ευκαιρίες, πέρα από τοπικισμούς και συμφέροντα.

Θα οδηγήσει το νέο Δήμο σε δρόμους δημιουργικούς, με ήπια ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή και, κυρίως, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες, τις προτεραιότητες και τα επιμέρους χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κάθε περιοχής, του κάθε χωριού.

Θα εδραιώσει στους Δημότες και τις Δημότισσες την Αλεξανδρινή Ρουμλουκιώτικη συνείδηση όπου η ανάπτυξη της Μελίκης, θα είναι ανάπτυξη και της Αλεξάνδρειας, η προκοπή του Σταυρού θα είναι προκοπή και για το Πλατύ και αντίστροφα για όλους.

Συμπολίτισσες – συμπολίτες

Όλοι εμείς, οι πολίτες που συγκροτούμε και στηρίζουμε την κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» παλιότεροι αλλά και νεότεροι έχουμε ίδιους στόχους και κοινό όραμα για τον τόπο μας.

Άνθρωποι με βαθιά γνώση και πολύχρονη εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία σημαντικών έργων υποδομής, συναντιούνται με νέα πρόσωπα, ενεργούς πολίτες που έχουν όρεξη και μεράκι για προσφορά στον τόπο τους, πρόσωπα καταξιωμένα στη συνείδηση των τοπικών τους κοινωνιών και θα αποτελέσουν τη συνέχεια στη διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη του Δήμου σε Δήμο-Πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή γιατί όχι και στο Πανελλήνιο.

Η Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» συγκεντρώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, αφήσαμε στην άκρη τις κομματικές ταυτότητες και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε ένα μόνο κόμμα: το πολυσυλλεκτικό κόμμα του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Πλατέος, της Μελίκης, των Αντιγονιδών ,της Κορυφής και όλων των χωριών μας.

Τίποτε δεν μας χωρίζει με κανέναν. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες, αντίπαλοι συνδυασμοί. Αντίπαλοί μας ήταν και είναι μόνο τα κοινά προβλήματα. Καλούμε κοντά μας όλους τους πολίτες κάθε ηλικίας, από κάθε κομματικό χώρο. Αγκαλιάζουμε όλες και όλους χωρίς διακρίσεις.

Βαδίζουμε προς τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου με ειλικρίνεια, εντιμότητα, νομιμότητα, δικαιοσύνη, με κοινωνική αλληλεγγύη. Θέλουμε να μιλήσουμε με τους πολίτες με ειλικρίνεια και ανθρωπιά. Να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Τη γλώσσα που θα απευθύνεται στο μυαλό και στην καρδιά των πολιτών, στην κρίση και την ευαισθησία τους, μακριά από την προκατάληψη και το στείρο φανατισμό.

Θέλουμε να πάμε όλοι μαζί στη νέα εποχή που αρχίζει, με νέες δυνάμεις για την ανάπτυξη του νέου Δήμου μας τώρα, γιατί το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με την Κεντρική Εξουσία αλλά και να συγκρουστούμε αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε τα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα του τόπου μας.

Δεσμευόμαστε να μην επιτρέψουμε να μεταφερθούν τα οικονομικά προβλήματα του κράτους στις πλάτες του δημότη.

Θα διεκδικήσουμε τους οικονομικούς πόρους που η Πολιτεία οφείλει να μας αποδώσει αποφασισμένοι για οποιαδήποτε σύγκρουση, ώστε να μη χρειαστεί να επιβαρύνουμε τους δημότες.

Η δημιουργία οργανωμένων δομών κοινωνικής στήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας είναι η πλέον απαραίτητη πράξη στο άμεσο μέλλον.

Προτεραιότητα της προσπάθειας και του αγώνα μας θα είναι οι νέοι μας, το μέλλον του τόπου μας. Η παιδεία και η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός θα είναι άμεσες και δυναμικές διεκδικήσεις. Η μεγάλη ανεργία που ιδιαίτερα χτυπά τους νέους. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα τοπικά καταστήματα και την τοπική αγορά. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και συνταξιούχων λόγω των οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί είναι μεγάλα και σοβαρά προβλήματα και ο νέος Δήμος πρέπει να είναι μπροστά στις διεκδικήσεις.

Η γεωργική ανάπτυξη του Ρουμλουκιώτικου κάμπου από το Δέλτα του Αξιού, τα Πιέρια βουνά και τον ιστορικό Βάλτο είναι κυρίαρχος στόχος μας. Η ενίσχυση της βιοτεχνίας, η βελτίωση κτηνοτροφικών μονάδων, οι όποιες μορφές ενέργειας (γεωθερμία-ηλιακή) είναι στοιχεία που ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας, έχοντας τα φυσικά πλεονεκτήματα, μπορεί να στηρίξει και να ενισχύσει νέους ανθρώπους, νέους επιχειρηματίες, να αυξήσει κατά το δυνατόν τις θέσεις εργασίας και τελικά να κρατήσει κοντά τα παιδιά του.

Η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικών υποδομών για την εξυπηρέτηση των δημοτών με τη βελτίωση λειτουργίας των ήδη υπαρχόντων κοινωνικών υποδομών (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, παιδικές χαρές, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΔΑΠ, συμβουλευτική υποστήριξη ατόμων με αναπηρία, νέων και ανέργων ανδρών και γυναικών, ευπαθών ομάδων.

Στο νέο Δήμο Αλεξάνδρειας με την κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» και με τη στήριξη των πολιτών διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τους πολίτες, περιφρουρώντας τις κατακτήσεις της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας.

Ο Δήμος, ο πολίτης και η κοινωνία των πολιτών, η δημοκρατία, η διαφάνεια, η κοινωνική συμμετοχή, ο κοινωνικός έλεγχος, η λογοδοσία, η δημόσια διαβούλευση και η αποκέντρωση αποτελούν στοιχεία και λόγοι συγκρότησης της Κίνησης.

Διεκδικούμε την ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του κράτους και εφαρμόζουμε στην πράξη την αποκέντρωση με στόχο και σκοπό τον ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΔΗΜΟ.

Ενισχύουμε και επεκτείνουμε τα δημόσια χαρακτηριστικά του Δήμου, υπερασπιζόμαστε τις αξίες του δημόσιου χώρου, διεκδικούμε την οικονομική αυτοτέλεια των δήμων μέσω ριζικής φορολογικής μεταρρύθμισης, με απευθείας κατανομή πόρων στην αυτοδιοίκηση.

Πετυχημένος Καλλικράτης δεν είναι ο Νόμος που ψηφίστηκε. Πετυχημένος ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα είναι αυτός που πετυχημένα θα εφαρμοστεί από ανθρώπους που θα έχουν γνώσεις, οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες που είναι βασικά στοιχεία για να στηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση.

Η Δημοτική Κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» αποτελείται από ανθρώπους ικανούς, καταξιωμένους κοινωνικά και επαγγελματικά.

Όλοι μαζί εμείς εκφράζουμε την ελπίδα, την εμπειρία, την ανανέωση, την εργατικότητα, τον ενθουσαιασμό και τη θέληση. Όλοι μαζί ξεκινάμε μια κοινή νέα πορεία. Από το Κλειδί μέχρι το Σταυρό. Από την Κορυφή στο Σκυλίτσι. Από όλα τα χωριά. Μια πορεία για το νέο Δήμο. Το Δήμο που μας αξίζει και ανήκει στα παιδιά μας.

Συμπολίτισσες Συμπολίτες

Πιστεύουμε σε μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα έχει κέντρο τον άνθρωπο.

Πιστεύουμε στη νέα Αρχιτεκτονική δομή του Καλλικράτη προσαρμοσμένη στις σύγχρονες συνθήκες, με οικονομική αυτοτέλεια. Πιστεύουμε στη δίκαιη, ισόρροπη και ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου μας. Πιστεύουμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει θεσμική και δημιουργική συνεργασία με τα κόμματα και όλους τους φορείς του τόπου και όχι μόνο. Πιστεύουμε στην πλήρη διαφάνεια διαχείρισης πόρων, στον τρόπο προγραμματισμού έργων, στην ανάθεση και εκτέλεση έργων και προμηθειών του δήμου.

Αγαπητοί συνδημότες.

Η κίνηση «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» δεν ανακοινώνει σήμερα το πρόγραμμα για τις επερχόμενες εκλογές αλλά κρίνει σκόπιμο να εκθέσει σε ΟΛΟΥΣ τις βασικές αρχές και να περιγράφει συνοπτικά τους αρχικούς στόχους για το νέο Δήμο μας.

Αυτοί οι αρχικοί στόχοι είναι σημείο συζήτησης για όσους υπογράφουν και στηρίζουν την κίνηση και για όσους συνδημότες, φίλους, φορείς και συλλογικότητες επιθυμούν.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στη συζήτηση και στη συνδιαμόρφωση του προγράμματος της επόμενης τετραετίας γνωρίζοντας όλοι μας, ότι όλα δε γίνονται και το εφικτό πάντα απέχει από το επιθυμητό.

Εκείνο όμως που είναι σίγουρο είναι ότι ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης είναι υπόθεση όλων μας για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία, να δώσουμε στην επόμενη γενιά το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ αναγεννημένο.

Ελάτε να πλαισιώσετε, να στηρίξετε και να συμμετέχετε στην κίνηση ¨ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨ γιατί όσοι συμμετέχουν και όσοι την στηρίζουν θέλουν, γνωρίζουν, έχουν σχέδιο, ικανότητες και μπορούν.

Να νικήσουν γιατί αυτό απαιτεί το μέλλον του νέου δήμου Αλεξάνδρειας με

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ έχοντας συναίσθηση ότι τον τόπο μας τον έχουμε δανειστεί από τα παιδιά μας.

Μια δημοτική αρχή που ενώνει και δεν διχάζει.

Γι΄αυτό ζητούμε τη συστράτευση στον κοινό αγώνα όλων των δημοτών όλων των δυνάμεων του τόπου μας.

Έμβλημα της κίνησης είναι ο γεωγραφικός χάρτης του ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ που ταυτίζεται με τα όρια του νέου δήμου της Αλεξάνδρειας όπου ως ένα σύνολο οι πρώην δήμοι Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος ενώνονται συμβολίζοντας την αρμονική συνύπαρξη και της τελευταίας σπιθαμής γης του ιστορικού Ρουμλουκιού.

Με τη δική μας διάθεση και αγάπη, με το μεράκι, την ενότητα και τον αγώνα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε το μέλλον του τόπο που ονειρευόμαστε.

Όλοι μαζί συνοδοιπόροι στο όνειρο. Όλοι μαζί να προχωρήσουμε στη νέα τετραετία, στο νέο Δήμο με τον ίδιο βηματισμό συγχρονισμένοι για το μέλλον του τόπου μας.

Ο νέος Δήμος θα πάει μπροστά. Και αυτό είναι προσωπική μου δέσμευση. Έχω την εμπειρία, τη γνώση, τη διάθεση να αγωνιστώ, να διεκδικήσω και να συγκρουστώ για το Δήμο που μας αξίζει.

Το ψηφοδέλτιο της Νίκης, το ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Κίνησης «ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» είστε εσείς.

Σήμερα από εδώ ξεκινάμε το νέο αγώνα για μια νέα Νίκη.

Αύριο όλοι μαζί στην προσπάθεια για την οικοδόμηση του νέου Δήμου.

Σήμερα όλοι για όλους. Αύριο όλοι για όλους. Και σήμερα και αύριο θα είμαστε όλοι μαζί. Με μια διαφορά. Αύριο θα έχουμε ένα νέο καινούργιο Δήμο. Το Δήμο του Ρουμλουκιού. Το Δήμο του μέλλοντος. Σας ευχαριστώ για την αγάπη σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Όλοι συμφωνούμε στην ΕΝΟΤΗΤΑ για να έρθει η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ που θα φέρει την ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Σας καλώ όλους μαζί στη συστράτευση όλων των δυνάμεων του τόπου για μια δημιουργική πορεία. Γιατί εμείς και ξέρουμε και θέλουμε και μπορούμε.

Φίλες και φίλοι

Άνθρωποι δοκιμασμένοι, άνθρωποι με ιδέες, ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά. Άνθρωποι με ικανότητες, με αγάπη για τον τόπο με γνώσεις και εμπειρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Άνθρωποι της γειτονιάς, της διπλανής πόρτας που διακρίθηκαν και διακρίνονται στο χώρο της επιστήμης, της επιχειρηματικής δράσης. Άνθρωποι της καθημερινής βιοπάλης, της νεολαίας, εκπρόσωποι ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Άνθρωποί σας γνωστοί και αγαπημένοι. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που εκφράζουν το όραμά μας και θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο νίκης. Τους ευχαριστώ και σας τους παρουσιάζω έναν – έναν.

ΑΝΕΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
ΑΠΑΤΣΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΒΑΡΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΛΒΙΖ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΟΙΚΙΑΚΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΓΙΑΝΓΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΠΟΡΟΣ
ΖΗΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΖΗΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
ΚΑΚΑΜΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΕΜΠΑΜΠΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΣΕ
ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΚΟΛΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΝΤΟΠΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΚΟΥΤΛΗΣ ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΑΝΤΖΙΛΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΜΟΥΛΑΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΚΟΜΟΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ
ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΑΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ
ΜΠΕΝΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΜΠΟΥΚΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΥΓΔΑΚΟΥ ΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΚΑ
ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΕΧΝ. ΓΕΩΠΟΝΟΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΝΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΡΓΟΔΗΓ. – ΧΗΜΙΚΟΣ, ΣΤΕΛ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΠΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΜΑΡΘΑ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΘΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΣ
ΠΙΠΕΡΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΣΚΟΥΜΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΙΤΕΧΝΗΣ
ΣΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΑΤΕΙ ΣΧΟΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚ/ΜΙΑΣ
ΤΣΟΥΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΧΑΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΧΑΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ