Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

«Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα μας και ιδιαίτερα το νομό μας. Οι χωματερές, εκτός από τη μόλυνση που προκαλούν στα γειτονικά ύδατα, αποτελούν μια σημαντική εστία επιβάρυνσης του φαινομένου του θερμοκηπίου, αφού παράγουν υψηλά επίπεδα μεθανίου, ένα αέριο του θερμοκηπίου 21 φορές δραστικότερο από το διοξείδιο του άνθρακα. Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η δραστική μείωση των απορριμμάτων με την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών διαχείρισης. Προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς και τους ίδιους τους πολίτες έχουν την υποχρέωση να αναλάβουν σχετικές πρωτοβουλίες» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χ. Γκιόνογλου.

Μια τέτοια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σε θέματα περιβάλλοντος και διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων παίρνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας με τη διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οικιακή κομποστοποίηση. Σύμφωνα με την πιλοτική εφαρμογή προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης στο Δήμο Αλεξάνδρειας και έπειτα από την έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος των συμπολιτών μας για την απόκτηση ενός πλήρους σετ κομποστοποίησης δωρέαν από το Δήμο, στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της αξιοποίησης οργανικών υλικών μέσω της κομποστοποίησης και της μετατροπής τους σε φυσικό λίπασμα, αλλά και για τα οφέλη για το περιβάλλον με τη μείωση των απορριμμάτων.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 μ.μ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας (Εθνικής Αντίστασης 42) με τη συμμετοχή εκπροσώπων της εταιρίας «Βελτιωτικής Γ. Παππάς». Μετά το τέλος της ημερίδας, θα διανεμηθούν τα σετ κομποστοποίησης δωρεάν στους πολίτες, οι οποίοι είχαν υποβάλλει αίτηση ενδιαφέροντος και πληρούσαν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση-πρόσκληση ενδιαφέροντος του Δήμου Αλεξάνδρειας