Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ

(20 – 25 Σεπτεμβρίου 2010)


Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη προγραμμάτων ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 145 δήμοι της χώρας, οργανώνει, από 20 μέχρι και 25 Σεπτεμβρίου 2010, την «Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη», με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική.

Η ενέργεια αυτή υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη στις 15 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε άνδρες ηλικίας 50-75 ετών, στους οποίους δίδεται η δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση μέτρησης του Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA) στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε συνεργαζόμενα κέντρα σε Πάτρα και Κρήτη. Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ενημέρωση, έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Σημειώνεται ότι ο καρκίνος του προστάτη συνιστά σήμερα το συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες άνω των 50 ετών, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο.

Με αφορμή την «Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη», ο Δήμος Πλατέος καλεί τους δημότες και κατοίκους της περιοχής του που ανδιαφέρονται να εξεταστούν να ενημερωθούν με ένα τηλεφώνημα στο 210-99 75 555 για τη διαδικασία δωρεάν ελέγχου PSA, ο οποίος δεν απαιτεί προετοιμασία και γίνεται με μία απλή, ολιγόλεπτη αιμοληψία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οργανώνεται συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 12 στο Ινστιτούτο Παστέρ (Λ. Βασ. Σοφίας 127, έναντι Πύργου Αθηνών) Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο κ. Γ. Πατούλης, δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ και ο Δρ. Κ. Γ. Στραβοδήμος, επίκουρος καθηγητής ουρολογίας και γ.γ. της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρίας, ενώ έχει προσκληθεί στην εκδήλωση ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.