Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Αυτό ναι, είναι big brother!!!


Δεν είμαι από αυτούς που βλέπουν τίποτε συνωμοσίες πίσω από την
υιοθέτηση της κάρτας συναλλαγών. Βλέπω μια ξεκάθαρη προσπάθεια να γίνει ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ των Ελλήνων πολιτών.
Μας παραμυθιάζουν με τη φοροδιαφυγή, μας βρήκαν μπόσκους και τρελαμένους με το πάρτι που γίνεται σε βάρος του δημοσίου ταμείου (στη λεηλάτηση του οποίου έλαβε μέρος το 1-2% και τώρα την πληρώνει το υπόλοιπο 98-99%) και προσπαθούν να μας φακελώσουν κανονικά.
Υιοθετείται λέει η “κάρτα συναλλαγών”. Για να μην φοροδιαφεύγει ουδείς! Για να καταγράφονται όλες οι συναλλαγές και να γίνονται διασταυρώσεις σε πραγματικό χρόνο.

Είναι γνωστή πλέον η …κολλεγιά με τις τράπεζες. Γιατί αν δεν υπήρχε, σήμερα θα ήταν μέσα το 80% των τραπεζιτών για τοκογλυφία (τα επιτόκια του 17 και του 18%) και για παρακράτηση κεφαλαίων που το κράτος διέθεσε για να φτάσουν στην αγορά (θυμάστε πιστεύω κάτι δις ευρώ που πήραν οι τράπεζες, τα οποία κρατούν ως αποθεματικά για να σωθούν). Και το επιστέγασμα της κολλεγιάς αυτής είναι και το ότι την κάρτα – εκτός του Υπουργείου Οικονομικών – θα την εκδίδουν και οι τράπεζες, ιδιωτικές επιχειρήσεις δηλαδή!

Όσο για το φακέλωμα; Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα. Φανταστείτε να πηγαίνετε στο φαρμακείο και να αγοράζετε ένα συγκεκριμένο φάρμακο για μια πάθησή σας: λόγω της online σύνδεσης αυτή η αγορά θα καταγράφεται σε μια βάση δεδομένων (στην οποία το δικαίωμα πρόσβασης θα είναι …νεφελώδες). Αν εσείς την επομένη βρείτε έναν ασφαλιστικό φορέα, κυρίως ιδιωτικό, που θα σας ασφαλίσει εμένα γράψτε μου!!!
Άσε που θα ξέρουν όσοι ενδιαφέρονται αν το γιαουρτάκι σας το θέλετε άπαχο, με 2% λιπαρά ή δεν παίρνετε καθόλου γιαουρτάκι!!
Αλήθεια ρε Γιάννη, 43 νούμερο παπούτσι είπαμε φοράς; Εγώ δεν είμαι σίγουρος, αυτοί όμως θα είναι, αφού η συναλλαγή σου στο παπουτσάδικο θα καταγράφεται λεπτομερώς (υποτίθεται για να ελεγχθεί η αποθήκη του και η συναλλαγή σας).

Φυσιολογικά, το επόμενο βήμα θα είναι η πλήρης υιοθέτηση του ηλεκτρονικού χρήματος. Δεν θα ξαναπιάσουμε λεφτά στα χέρια, θα τα φορτώνουν στην κάρτα και θα τα αφαιρούν όταν γίνονται αγορές ή πληρωμές φόρων και λογαριασμών (ή κατά το δοκούν, αυτοί θα έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι). Κανονικοί διακινητές χρήματος – που δεν θα βλέπουμε – θα είμαστε!
Πάντως για την ώρα είμαστε το κράτος-πειραματόζωο, αφού έπεσαν επάνω μας ΔΝΤ και νέες τεχνολογίες, για να διπιστώσουν το βαθμό αντίστασης και τις αντιδράσεις του απλού κόσμου.

3 απαντησεις στο “Αυτό ναι, είναι big brother!!!”

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 θα μπορούν να προμηθεύονται τη νέα φορο-κάρτα από τις τράπεζες οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να απαλλαγούν από τη συλλογή των αποδείξεων.
Όπως είπε στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, σε πρώτη φάση η χρήση της θα είναι προαιρετική.
“Όποιος δεν θέλει να μαζεύει αποδείξεις και να τις αθροίζει, αναλαμβάνουν οι τράπεζες να συλλέγουν στοιχεία για εμάς… Θα γνωρίζουν π.χ. αν ήπιατε καφέ χτές.
Επίσης θα κλείσουν τα μπ… επειδη δεν θα πηγαινει κανένας μαζί με την κάρτα του ώστε να δινει λόγο στο κράτος οτι χτες πηγε και γ… Αυτά μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση, επομένως στο τέλος του χρόνου, εκείνοι που έχουν ηλεκτρονική σχέση με το taxis, μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο και να δουν στον λογαριασμό τους ό,τι έχουν χρεωθεί”.
Η φορο-κάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του.
Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.
Με τη φορο-κάρτα οι τράπεζες θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές, θα ενημερώνονται για τον τζίρο των επιχειρήσεων. ( Λογικό είναι να μάθουν τι ψωνίζεις και να σε φλομώσουν στις διαφημίσεις).(Λογικό ειναι να διαρευσουν τα στοιχεια προς διαφημιστικές εταιρίες μετα).
Στα τέλη του 2011 η φορο-κάρτα θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα έχει ένα τσιπακι στο όποιο θα υπάρχουν στοιχεία όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου, ταυτότητας και διαβατηρίου. Θα περιέχει στοιχεία που βεβαίως δεν θα μπορούμε εμείς να διαβάσουμε χωρίς ειδικό μηχάνημα. Στην μια όψη της θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία του κατόχου.
( Για να μη μπορει κανένας να αγοράσει ή πουλήσει οτιδήποτε χωρίς την φακελο-κάρτα ταυτότητα). Η κάρτα σου θα περιέχει την ηλεκτρονική ψηφιακή υπογραφή σου. Αρα ότι θελουν μετα σε χρεώνουν. Θα βρεθεις να έχεις αγοράσει πράγματα και να χρωστας.
Μετα όλως περιέργως θα αρχίσουν να χάνονται οι κάρτες και να πλαστογραφούνται. Μετά θα σου κάνουν την κάρτα ένεση RFID για να μην τη χάνεις. Μετά θα βγεί μια καινούρια αρώστια , η καρτο-αρώστια απο τις ακτινοβολιες που θα συγκεντρωνει το σωμα σου. Ολα αυτα πρεπει να γινουν μεσα σε 2-4 χρόνια. Η Ελλάδα αρχίζει να γίνεται το πειραματόζωο της ευρώπης.
Μετά διαβάστε και κάνα βιβλίο να δείτε τη συνέχεια.

Να μην πάρουμε καμία κάρτα. Και μην ξεχνάτε ότι η δεν έχουμε βασιλιά, δημοκρατία υποτίθεται έχουμε. Οταν οι άρχοντες ξεφευγουν, ο λαός πρεπει να τους στέλνει εξορία ή έστω να τους παιρνει την κουτάλα απο την κυβερνηση. Θα πάω να αγοράσω π.χ. 3 κούτες προφυλακτικα και πρεπει να δίνω το λόγο στην εφορια τι αγόρασα;
Αντε να μην ξεχνανε μερικοι πολιτικοι ότι οσα κάνει η γίδα στο κλωνάρι ….

απο τη μια λοιπον εχουμε τον απολυτο ελεγχο και απο την αλλη τις γνωστες ανεξελεγχτες διαστασεις που ειχε παρει καθε συναλλαγη στο παρελθον.
Εγω λυπαμαι, αλλα ψηφιζω το πρωτο. Και θα δεις πως αυτη η ιστορια δε θα εχει αντιδρασεις μονο, αλλα και ενθερμους υποστηριχτες ενας απο τους οποιους θα ειμαι κι εγω.
Επιτελους ταξη στην αταξια :[

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.