Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ – "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ" ΚΑΙ ΧΡ. ΑΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ



Ανακοινώθηκε τελικά το όνομα του υποψηφίου δημάρχου για το
(νέο) δήμο Αλεξάνδρειας που θα στηριχθεί από το ΚΚΕ.

Υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Χρήστος Αλευράς ενώ ο συνδυασμός θα φέρει την ονομασία “Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού“.

Απομένει πλέον να ανακοινωθούν και οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού – αυτό ισχύει για το σύνολο των συνδυασμών που έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές (κάτι που δεν το βλέπω να γίνεται ειδικά για τα δυο “μεγάλα” ψηφοδέλτια νωρίς, θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που τους δίνει ο νόμος).

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του υποψηφίου δημάρχου Χρ. Αλευρά έχει ως εξής:



ΔΗΛΩΣΗ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΛΕΥΡΑ

Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Ρουμλουκιού»

Συνδημότισσες και συνδημότες του ενιαίου πλέον Δήμου Αλεξάνδρειας.

Ο συνδυασμός ΛΑ.Σ.Ρουμλουκιού, δημιουργήθηκε με σκοπό να συσπειρώσει το λαό του τόπου μας, ώστε όλοι μαζί να εργασθούμε προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που επί δεκαετίες παραμένουν άλυτα και να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ,που προέκυψε και με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών αρχών του τόπου μας.

Απευθύνεται σε όλους τους Δημότες που έχουν συνειδητοποιήσει, ότι τα προβλήματα λύνονται πρώτα από εμάς τους ίδιους, με τη συμμετοχή μας και την φροντίδα μας. Κανείς μας δεν επιτρέπεται να παρακολουθεί παθητικά τις εξελίξεις, αφού μόνο η ενεργητική συμμετοχή του λαού μπορεί να αποτρέψει τις αρνητικές συνέπειες που προβλέπει ο Καλλικράτης, ένας νόμος υποταγμένος στο «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» προαποφασισμένος από χρόνια από το σύμφωνο της Λισσαβόνας της ΕΕ, από τη τρόικα, και το ΔΝΤ.

Η ψήφιση του νόμου «Καλλικράτης» διαμορφώνει βίαια μια νέα πραγματικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού μεταβάλλει τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε μικρογραφίες του κράτους, κρατίδια που θα επιβάλλουν πρόσθετους νέους φόρους στους πολίτες-δημότες, που θα απολύουν εργαζομένους και θα λειτουργούν με κριτήρια της οικονομικής πολιτικής της Ε.Ε, που έχει σαν επίκεντρο της πολιτικής της το κέρδος των επιχειρήσεων και όχι τον άνθρωπο.

Με βάση αυτές τις γενικές αρχές, δημιουργήθηκε η ΛΑ.Σ.Ρ. που στοχεύει να είναι ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός, που θα συγκροτηθεί από πολίτες όλων των πολιτικών χώρων και ρευμάτων, που διατηρούν ακόμη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες τη αξιοπρέπεια και τη υπερηφάνεια τους, και αρνούνται τα μνημόνια, τις τρόικες και τα ΔΝΤ, που ύπουλα τους επιβλήθηκαν.

Επιδιώκει να συγκεντρώσει να συνενώσει και τελικά να συσπειρώσει όλες τις δημιουργικές και έντιμες δυνάμεις του τόπου.

Δημότες υπεύθυνους, ανιδιοτελείς, εργατικούς, με γνώσεις και οράματα, με διορατικότητα και διοικητικές ικανότητες.

Δημότες που πιστεύουν στο όραμα μας και ενδιαφέρονται και αγωνιούν πραγματικά για το μέλλον του τόπου μας.

Δημότες με ισχυρή θέληση, γνώση και αποφασιστικότητα να παλέψουν για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νέου Δήμου.

Δημότες που πιστεύουν ότι η ευημερία και η πρόοδος της περιοχής, δε μας χαρίστηκε και δε θα μας χαριστεί ποτέ και από κανέναν και θα κατακτηθεί μόνο με διαρκή και αέναη προσπάθεια.

Σε αυτήν μας την προσπάθεια, ζητάμε ,χωρίς καμία διάκριση ,τη συμμετοχή όλων των Δημοτών .

Θέλουμε ένα νέο Δήμο, ζωντανό και ενεργό κύτταρο της Δημοκρατίας , μέσο έκφρασης πρωτοβουλιών και όχι έναν πολύπλοκο μηχανισμό διαχείρισης- δούλου της «ανταποδοτικότητας» και της λογικής της «αγοράς», ένα Δήμο που θα ακυρώσει τον αρνητικό χαρακτήρα του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ένα Δήμο «Βήμα αντίστασης της κοινωνίας» στις γνωστές πολιτικές που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τα αδιέξοδα της χώρας.

Θέλουμε το Δήμαρχο να στέκεται με σεβασμό στα προβλήματα του Δημότη και να μάχεται για την επίλυση τους και όχι απρόσωπο διαχειριστή της προχειρότητας και της μιζέριας.

Θέλουμε τις υπηρεσίες του Δήμου να υπηρετούν τον Δημότη ,και να παρέχονται δωρεάν.

Θέλουμε μια νέα αντίληψη στο οικονομικά του Δήμου, με καταπολέμηση της ψηφοθηρικής σπατάλης με δίκαια και ορθή διαχείριση των πόρων του.

Θέλουμε την αξιοποίηση των ανθρώπων του Πνεύματος και της Τέχνης σε ένα Δήμο που όχι μόνο θα σέβεται τον πολιτισμό των παρελθόντων χρόνων αλλά θα παράγει και θα προάγει και τον σύγχρονο, σε κατάλληλους χώρους, προγραμματισμένα και όχι περιστασιακά.

Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του Δήμου, με έμφαση στην αισθητική και στην ποιότητα ζωής , αλλά και για επιμέρους ζητήματα όπως η προστασία των συμπολιτών μας από τη ηχορύπανση και κυρίως από τη μάστιγα των ναρκωτικών .

Θέλουμε κυρίως να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα των νέων της περιοχής μας και με τη στήριξη τους δρώντας από κοινού, να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα Δήμο για τον οποίο θα είναι πρώτα αυτοί υπερήφανοι.

Θέλουμε ένα Δημοτικό Συμβούλιο ενεργό, που θα αφουγκράζεται τους Δημότες, θα μελετά και θα συζητά άμεσα τα προβλήματα τους και θα συναποφασίζει με τα συμβούλια των διαμερισμάτων, για όλα τα θέματα που μας αφορούν.

Απευθυνόμαστε στον απλό Δημότη που επιθυμεί να συνδιαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε ένα Δήμο δημοκρατικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό.

Όλοι μαζί και με τις δικές σας ιδέες και προτάσεις και έχοντας σαν όραμα ένα Δήμο με μέλλον και προοπτική αλλά και με κοινωνική ευαισθησία, ας ξεκινήσουμε μαζί όχι μόνο να πραγματοποιήσουμε αλλά και να ξεπεράσουμε τα όνειρα μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΕΥΡΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ