Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΟΒ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ

Έχουμε συνηθίσει – όλοι μας, χωρίς καμία εξαίρεση – να θεωρούμε πως τα σκουπίδια μας, από την ώρα που τα πετάμε στον κάδο και έπειτα, είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να μας απασχολεί. Το αντίθετο όμως, από τη στιγμή εκείνη και μετά θα πρέπει να ανησυχούμε! Γιατί δε γνωρίζουμε (ή μάλλον γνωρίζουμε μέσες – άκρες) τι γίνονται, που πάνε, αν υφίστανται κάποια επεξεργασία κλπ.
Τα σκουπίδια στην Ημαθία είναι μια “μεγάλη ιστορία”. Για το τελευταίο κεφάλαιο αυτής της “μεγάλης ιστορίας” (στη μετά-τη-Μαυροράχη εποχή) διαβάστε παρακάτω. Για να μπορέσετε να διαβάσετε και τα έγγραφα που έστειλε η ΟΟΒ κάντε κλικ επάνω τους για να τα δείτε.

Βέροια 17-9-2010

Πάλι φωτιά στην χωματερή της Βέροιας στην κοίτη του Αλιάκμονα.

Και τι έγινε μήπως; Μόνο αυτό μπορεί να πει κάποιος. Ούτε να εξοργιστεί, ούτε να καταγγείλει. Εξ΄άλλου, δεν υπάρχει Δημόσια αρχή, ή κρατικός φορέας που μπορεί να καταγγείλει. Χάθηκε πια ο λογαριασμός για το πόσες φορές πήρε φωτιά και αυτή η χωματερή. Περίπου δέκα φορές τα τελευταία χρόνια. Έγιναν και μηνύσεις εδώ και τρία χρόνια και βέβαια, αγνοείται η τύχη τους. Μια αυθαίρετη και παράνομη χωματερή και του Δήμου Βέροιας, μέσα στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα, συνεχίζει να υφίσταται και κάθε τόσο να καίγεται, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στην Δημόσια υγεία. Ο Δήμος Βέροιας και ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων, πλήρως αδιάφοροι και με την απόλυτη και διαχρονική ανοχή και υπόθαλψη των ελεγκτικών μηχανισμών, συνεχίζουν να εγκληματούν κατά των δημοτών και του περιβάλλοντος, με εξασφαλισμένο το ακαταδίωκτο.

Σήμερα, καίγονται δεκάδες τόνοι δεματοποιημένων ανακυκλώσιμων υλικών που καταλήγουν στην χωματερή και απροσδιόριστης ποιότητας απορρίμματα. Ήδη από τον Μάρτιο του 2010, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προσδιόρισε τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση, τονίζοντας ότι μόνον αστικά απορρίμματα θα δέχεται η Χωματερή (Βλέπε επισυναπτόμενα έγγραφα). Όχι μόνον χειροτέρεψε η κατάσταση αλλά, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παπαποστόλου, Δήμαρχος Βεργίνας, υπέγραψε βεβαίωση για να εξελιχθεί η κατάσταση σε τραγωδία. Πλήρης ασυδοσία, κανένα μέτρο προστασίας.

Αρχές και εισαγγελία, αδρανούν. Σε ένα μόνον δεν αδρανούν. Όταν πρόκειται να εκδικάσουν μηνύσεις κατά της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας και άλλων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, που αντιδρούν, από αυτούς που δημιούργησαν και συντηρούν αυτήν την μεσαιωνική βαρβαρότητα.

Οποιαδήποτε έκλυση σε αρχές επιβολής της έννομης τάξης, φαντάζει ανοησία. Η κατάσταση αφορά τους πολίτες και μόνον και τον πατριωτισμό τους, όπως αναφέρει και το Ελληνικό Σύνταγμα.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ