Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Αλεξάνδρειας, ενημερωτική εκδήλωση για τη χρήση των κομποστοποιητών.

Παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός πλήρους σετ κομποστοποίησης, ο εκπρόσωπος της εταιρίας από την οποία προμηθεύτηκαν τα σετ, ανέλυσε όλες τις φάσεις της διαδικασίας που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες των κάδων, ώστε να επιτευχθεί πλήρως το τελικό αποτέλεσμα, που είναι η παραγωγή φυτικού λιπάσματος άριστης ποιότητας.

Ακολούθησε η διανομή των σετ, τα οποία αποτελούνται από:

  1. 1 κάδο κομποστοποίησης 300 λίτρων

  2. 1 καδάκι κουζίνας για τη συγκέντρωση των καθημερινών οργανικών απορριμμάτων και

  3. 1 συσκευασία ρυθμιστικού PH

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας με την κίνηση αυτή πρωτοπορεί τόσο σε επίπεδο νομού όσο και σε πανελλαδικό προς την κατεύθυνση της σημαντικής ελάττωσης των οικιακών απορριμμάτων, της παραγωγής φυτικού λιπάσματος και γενικά της προστασίας του περιβάλλοντος.

Να σημειωθεί, τέλος, πως η κίνηση αυτή εφαρμόζεται πιλοτικά και εφ’ όσον στεφθεί με την αναμενόμενη επιτυχία, θα επακολουθήσει νέα προμήθεια από το Δήμο, στοχεύοντας στη καθολική αποδοχή της «οικιακής κομποστοποίησης» από τους κατοίκους – πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο μια νέα οικολογική ατομική συνείδηση.