Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΕΛΟΣ! ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Χαμός με τις δημοτικές και τα πάντα στον αέρα, για μια
ακόμη φορά. Παντού στα πολιτικά στέκια όλοι διακινούν φήμες, όλοι ξέρουν το κάτι παραπάνω από τους άλλους και στο τέλος διαψεύδονται, όλοι θέλουν να παίξουν κάποιο ρόλο (που ίσως και να μην είναι ικανοί να παίξουν ή να σκοπεύουν σε εξαργύρωση με μια θεσούλα στη μετεκλογική περίοδο).

Αυτό πάντως που αρνούνται πεισματικά να καταλάβουν όλοι είναι το ότι με όλες αυτές τις διαδικασίες, τις διεργασίες, όλοι οι υποψήφιοι αλλά και σε τελική ανάλυση οι ίδιες οι δημοτικές εκλογές θα καταντήσουν δυστυχώς αστεία υπόθεση (με δεδομένη και την αποστροφή του κόσμου για την πολιτική, τα κόμματα και τους πολιτικούς) στην οποία κανείς δεν θα δίνει σημασία, με την αιτιολογία της φαιδρότητας και της προχειρότητας των πάντων. Γιατί σήμερα δεν είναι πολλοί όσοι ασχολούνται με τις εκλογές. Όταν όμως ασχοληθούν οι πολλοί (γιατί μετά τις εκλογές αλλάζουν και πολλά στην καθημερινότητά μας – έργα, τέλη για δημοτικές υπηρεσίες, ποιότητα των υπηρεσιών κοκ) τότε θα είναι δύσκολο να πειστούν από τον οποιοδήποτε!

Μια τελευταία καταγραφή θα δείτε από το blog αυτό παρακάτω και τέλος! Μετά θα αναμένω τις ανακοινώσεις των κομμάτων (από Αθήνα και όχι από εδώ, γιατί και εδώ τα παιχνιδάκια πάνε και έρχονται) και τότε θα επανέλθω.

ΝΔ
Το σήριαλ με το ποιος πήρε τη στήριξη/χρίσμα της ΝΔ για το δήμο της Αλεξάνδρειας συνεχίζεται για 5η εβδομάδα. Τη μια Δευτέρα παίρνει το χρίσμα ο Π. Γκυρίνης, την επόμενη Δευτέρα ο Φ. Δημητριάδης, την άλλη βδομάδα ο ένας αποσύρεται και ο άλλος κάνει δικό του ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, κάποια άλλη μέρα της εβδομάδας ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας δηλώνει πως δεν ξέρει κάποιον από τους υποψηφίους για το χρίσμα (!!), ο βουλευτής φέρεται να βάζει και αυτός το χεράκι του κλπ κλπ. Με μια λέξη: μύλος!

ΠΑΣΟΚ
Ελαφρώς πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, αφού από κάθε άποψη προηγείται ο Μ. Γκιόνογλου. Τώρα τι θα γίνει στο τέλος είναι άγνωστο, αφού υπήρχε μεν η διαδικασία για τις υποψηφιότητες (στην οποία “συμμετείχαν” οι Μ. Γκιόνογλου και Τ. Δημάδης) αλλά υπάρχει πλέον και μια εγκύκλιος του Ξυνίδη που αλλάζει τα δεδομένα, αφού μιλάει μεν για στήσιμο κάλπης αλλά δεν ξεκαθαρίζει υπό ποιες συνθήκες και που θα στηθούν οι κάλπες. Τέλος υπάρχει και μια ακόμη υποψηφιότητα (του Π. Καπόγλου), η οποία όμως πιθανότα να μη ληφθεί καν υπόψη, αρχικά επειδή εκδηλώθηκε εκπρόθεσμα.

ΚΚΕ
Άγνωστο τι θα γίνει, αν και πάντοτε το Κόμμα κατέβαζε υποψήφιο στον “παλιό” Δήμο της Αλεξάνδρειας.

ΑΛΛΟΙ
Θα εξαρτηθεί από το τι – και κυρίως ΠΟΙΟΣ – θα πάρει το χρίσμα από τα 2 μεγάλα κόμματα.

συμπέρασμα: η ….σκόνη ακόμη αιωρείται. Όταν καθήσει τα λέμε. Μέχρι τότε ας αναλογιστούμε τι έχουμε, ας δούμε τη διαδρομή του κάθε υποψήφιου που θα στηρίξουν τα κόμματα (ή που θα επιλέξει να κατεβεί ως ανεξάρτητος ή που θα επιλέξει να αποσυρθεί) και ας αποφασίσουμε. Πάντως από όλα αυτά ένας χάνει: ο τόπος, αφού οι διεργασίες αυτές αποτρέπουν τους ικανούς από την ενασχόληση με τα κοινά, είτε υπό την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου είτε με αυτή του συμβούλου.