Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΜΠΑ, ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ!

Υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι …”σταθερές” αξίες στην παγκόσμια οικονομική σκέψη, όπως για παράδειγμα οι εκφράσεις κλισέ:
“όταν οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι υποφέρουν”,
“η αύξηση των φόρων θα φέρει επιπλέον πόρους στον κρατικό προϋπολογισμό”,
ή τέλος το πλέον γνωστό “όταν η κατανάλωση είναι μηδενική, ο δείκτης τιμών καταναλωτή είναι στο κατώτερο επίπεδό που μπορεί να φτάσει”.

Αν εσείς δείτε κάποιο από αυτά τα “αξιώματα” να ισχύει στη χώρα, εμένα γράψτε μου! Θα τα σκίσουν τα πτυχία τους οι οικονομολόγοι (εγχώριοι ή εισαγόμενοι, όπως ο πρώην υπουργός οικονομίας της Ιταλίας τον οποίο πήραμε για να μας αναδείξει το τεράστιο ταλέντο του, μετά από τις “επιτυχίες” που είχε στη χώρα του….).
Άρα κάτι τρέχει. Ή μήπως μας δουλεύουν ψιλό γαζί; Γιατί είναι αδύνατο οι αριθμοί να είναι στα τάρταρα όταν έχεις στίψει τον κόσμο.
Γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις μηδενική κίνηση στην αγορά και να έχεις πληθωρισμό που αγγίζει το 5,5%!! Μόνο εδώ τέτοια γλέντια. Αυτό δεν είναι καπιταλιστικό σύστημα, αυτό είναι κλοπή εν ψυχρώ.

Α, τα έξοδα των αγροτών λέει αυξήθηκαν κατά 4,2% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καυσίμων κατά 29,5%. Σιγά μην είναι μόνο 4,2%! Για ρωτήστε τους αγρότες…