Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Καλά κρατεί ο πόλεμος των καλοθελητών που προωθούν την πώληση του γίγαντα με την ονομασία “ΔΕΗ” με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Και όταν ξεφύγουμε από τα στενά όρια της κριτικής στους συνδικαλιστές (που ορισμένες φορές εγκλημάτησαν κατά των πελατών της επιχείρησης αλλά και κατά της ίδιας της εταιρίας στην οποία εργάζονται) θα δούμε ότι έχουν δίκιο όταν μιλάνε για πραγματικό ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Ο άνθρωπος που μίλησε σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ήταν σαφής: ας γίνει η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας αλλά χωρίς την πώληση της ΔΕΗ. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κάποιοι προσπαθούν σήμερα να αγοράσουν κοψοχρονιά – χρησιμοποιώντας ως μανδύα την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας – τα λιγνιτωρυχεία, τα οποία μέχρι πριν από 2 μέρες καταδίκαζαν.
Οι συνδικαλιστές επιμένουν πως υπάρχουν ορυχεία, υπάρχουν άδειες εξόρυξης στη διάθεση κάθε ιδιώτη επενδυτή. Ας τις πάρουν λοιπόν και ας επενδύσουν. Γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν σκοπός των “επενδυτών” δεν είναι η επένδυση, αλλά να έχουν κέρδη άμεσα! Άσε που έθεσαν και μια άλλη διάσταση στο θέμα, την οποία πολλοί δεν σκεφτόμαστε: αν γίνει πώληση τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, τότε θα περάσουν άμεσα στην ιδιοκτησία του ιδιώτη-“επενδυτή” και άλλα πράγματα που σήμερα είναι δημόσια λόγω του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ γιατί πάνε “πακέτο” με τη ΔΕΗ, όπως ποτάμια, λίμνες, παραποτάμιες περιοχές κλπ.