Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ: ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΟ

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Αυγούστου

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΧΟ για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο πλαίσιο πρόληψης για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Αύριο Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 θα γίνει στον Άραχο του Δήμου Πλατέος ο δεύτερος (επαναληπτικός) ψεκασμός στα πλαίσια του έκτακτου προγράμματος μαζικής καταπολέμησης κουνουπιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Ο ψεκασμός θα γίνει κατά τις νυχτερινές ώρες με ειδικό ψεκαστικό μηχάνημα που θα περάσει από τους δρόμους του χωριού. Για την ενημέρωση των κατοίκων, αύριο το πρωί θα περάσει από τον Άραχο αυτοκίνητο που θα κάνει μεγάφωνηση σχετικού ηχογραφημένου μηνύματος.

Υπενθυμίζεται ότι, για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να μην δημιουργηθεί ο παραμικρός κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, θα πρέπει οι κάτοικοι να λάβουν υποχρεωτικά τα ακόλουθα μέτρα:

  • Κατά την έναρξη του ψεκασμού μέχρι και μία ώρα μετά τον ψεκασμό απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι. Ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα οικόσιτα ζώα.

  • Οι πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών που βλέπουν στο δρόμο απ’ όπου θα περάσει το ψεκαστικό όχημα θα πρέπει να είναι κλειστά έως και μία ώρα μετά τον ψεκασμό.

  • Όλοι πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο διαρκεί ο ψεκασμός και να κλείσουν να κλιματιστικά.

  • Απλωμένα ρούχα, παιδικά παιχνίδια και τυχόν τρόφιμα που βρίσκονται στις αυλές πρέπει να έχουν μαζευτεί πριν την ώρα του ψεκασμού και για μία ώρα μετά.

  • Τα ζώα πρέπει να απομακρυνθούν ή να σταβλιστούν και να προφυλαχθούν τα μικρά τους, κατά τη διέλευση του ψεκαστικού.

  • Οι μελισσοκόμοι θα πρέπει να απομακρύνουν προσωρινά τα μελισσοσμήνη από τις ψεκαζόμενες περιοχές.

Σε περίπτωση έκθεσης στην ουσία του φαρμάκου, μπορεί ενδεχομένως να προκληθεί παροδικός εθισμός του δέρματος ή παροδικός ερεθισμός του αναπνευστικού συστήματος, ειδικά στα ευαίσθητα ή αλλεργικά άτομα. Στην περίπτωση αυτή συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ή τηλεφωνήστε στο 210-5212054 και 210-5212000.