Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΣΤΟ (+) Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ

Τα είπαμε από την αρχή, όταν το θέμα ήταν απλά μια φήμη (δείτε ΕΔΩ).

Μετά ήρθε η επιβεβαίωση από τον ίδιο τον Δημητριάδη (τώρα δείτε ΕΔΩ) και σήμερα ήρθε και δελτίο τύπου (ε, τώρα αν σας έμεινε κουράγιο για διάβασμα, δείτε παρακάτω και το δελτίο τύπου): λεφτά υπάρχουν – που έλεγε κάποτε κάποιος άλλος!!

Με κερδοφορία έκλεισε ο ισολογισμός 2009 του δήμου Πλατέος

Με κερδοφορία 388.083,79 ευρώ έκλεισε ο ισολογισμός του δήμου Πλατέος το 2009, παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, την οποία βιώνουν όλοι οι πολίτες καθώς και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο ισολογισμός της 31ης Δεκεμβρίου 2009 του δήμου Πλατέος (8η δημοτική χρήση) παρουσιάζει σαφώς καλύτερους δείκτες από τους ισολογισμούς των προηγούμενων ετών και είναι για πρώτη φορά κερδοφόρος.

Συγκεκριμένα, οι απαιτήσεις του δήμου έναντι τρίτων είναι περισσότερες (757.570,55 ευρώ έναντι 601.665,12 ευρώ της προηγούμενης χρήσης), οι υποχρεώσεις του δήμου είναι λιγότερες από τις αντίστοιχες περσινές (345.338,94 ευρώ έναντι 392.488,09 ευρώ) και τα χρηματικά διαθέσιμα είναι περίπου κατά 50% μεγαλύτερα από αυτά του προηγούμενου έτους (2.290.786,57 ευρώ έναντι 1.322.474,54 ευρώ).Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από τον προέλεγχο του απολογισμού, του ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης οικονομικού έτους 2009, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τη δημαρχιακή επιτροπή του δήμου Πλατέος, με βάση και τα σχετικά πορίσματα των ορκωτών λογιστών.


Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Πλατέος κ. Φώτης Δημητριάδης ανέφερε σχετικά: «Από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία και τον ισολογισμό του δήμου μας για το 2009, προκύπτει σαφέστατα ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, που οφείλεται στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, στον περιορισμό των λειτουργικών κυρίως δαπανών στα απολύτως αναγκαία και στην εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, που προήλθαν κατά το μεγαλύτερο μέρος από έκτακτες επιχορηγήσεις, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να εκτελέσουμε σημαντικά έργα με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του δήμου. Η οικονομική ευρωστία του δήμου και η δυνατότητα κάλυψης όλων των λειτουργικών δαπανών του στο τρέχον έτος χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, είναι η παρακαταθήκη που αφήνει ο δήμος Πλατέος ενόψει του νέου διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας».

Μία απάντηση στο “ΣΤΟ (+) Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΕΟΣ”

Αλίμονο αν αναγάγουμε την μιζέρια σε χρηστή οικονομική διαχείριση. Αν δεν έχεις όραμα και προοπτική μεγάλου Δήμου καταντάς απλώς διαχειριστής και τίποτα παραπάνω, αν μάλιστα έχεις κατά νου να συμμετέχεις στις εκλογές , τότε πολύ εύκολα μπορείς μαγειρεύοντας λίγο τα νούμερα να παρουσιάσεις περίσσευμα …. Όσο για την παρακαταθήκη του Δήμου Πλατέως προς τον μεγάλο Δήμο Αλεξάνδρειας σας παραπέμπω σε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.